Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Smiley face

H al-Nusra αλλάζει όνομα για να αποφύγει αεροπορικές επιδρομές

H al-Nusra αλλάζει όνομα για να αποφύγει αεροπορικές επιδρομές

H al-NusH al-Nusra αλλάζει όνομα για να αποφύγει αεροπορικές επιδρομέςra αλλάζει όνομα για να αποφύγει αεροπορικές επιδρομές

Η οργάνωση παραδέχεται ότι οι ξένοι μουτζαχεντίν ήρθαν στη Συρία για να ιδρύσουν ισλαμικό εμιράτο
η νέα σημαία
H jabhat al Nusra δεν είναι πλέον μια πτέρυγα, βραχιόνας και παρακλάδι της αλ Qaidat.Η απεμπλοκή είναι επίσημη πλέον, περιμένοντας την δημόσια ανακοίνωση καθώς εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Σούρα της Τζιχάντ αλ-Κάιντα AQ .

Το Συμβούλιο της Σούρα είχε συναντήσεις με δεκάδες ηγέτες της αλ Nusra σε πρώτο και δεύτερο επίπεδο διοίκησης, και συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα για αρκετό καιρό της ανεξαρτητοποίησης της αλ Nusra πριν καταλήξουν σε συναίνεση.

Συμφωνήθηκε « προς το συμφέρον του ισλαμικού έθνους και του Sham, και η απεμπλοκή εγκρίθηκε για την εξάλειψη κάθε δικαιολογίας και προσχημάτων από τους άπιστους ( Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία), ώστε ν΄ αποφευχθεί η καταστροφή των συριακών δυνάμεων της αντιπολίτευσης, και ν΄ αποφευχθεί η εξασθένιση των μουσουλμάνων . Η ιδεολογία και το δόγμα παραμένουν άθικτα ακόμα και αν η οργάνωση δεν θα ανήκει πλέον στην αλ Κάιντα. Ζητήθηκε η γνώμη των παλαιών διοικητών της AQ και η επίσημη δήλωση θα πρέπει να εκδοθεί εν ενθέτω χρόνω αφού όλες οι διοικητικές διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί».

Πηγές της αλ Nusra θεωρούν ότι η υποταγή της που δήλωσε ο Εμίρης της Αμπού Μοχάμεντ Joulani στον της αλ Qaidat αλ-Τζιχάντ στον Εμίρη Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι είναι « υπόσχεση του πολέμου και της πάλης για το Θεό» (bay’at Kital fi sabil Αllah). Μπορεί βεβαίως αυτή η υπόσχεση υποταγής ν΄ ανακληθεί όταν υπάρχουν σημαντικά εμπόδια για να αποσοβήσει έναν μεγαλύτερο κίνδυνο για το ισλαμικό έθνος κοινότητα (Ummah).Αυτό ήταν μια κατ΄εξαίρεση υπόσχεση υποταγής, και δεν είχε το χαρακτήρα μιας γενική υπόσχεσης υποταγής.

Ως εκ τούτου, δεν θεωρείται ατασθαλία ή προδοσία.Η οργάνωση αλ Nusra είναι διαφορετική από την αλ Qaidat αλ-Τζιχάντ AQ. Η αλ Qaidat δεν έχει στρατό, ούτε την ευθύνη διακυβέρνησης και διαχείρησης ενός πληθυσμού ή παροχής υπηρεσιών, χειρισμού εμφύλιας ίντριγκας ανάμεσα σε φράξιες.

Δεν έχει μια πρώτη γραμμή μετώπου όπου ν΄αντιμετωπίζει τον εχθρό σε καθημερινή βάση όπως η Jabhat al-Nusra. Αυτές είναι οι καθημερινές προκλήσεις που η αλ Nusra καλείται ν΄ αντιμετωπίσει καθημερινά στη Συρία. Η Nusra θα επιμείνει μέχρι να κυριαρχήσει το Ισλάμ αφού θ΄αποκρούσει το μεγαλύτερο κίνδυνο που εκπροσωπείται από το συριακό καθεστώς.CoRkF4tUEAEn37b

Ένα νέο όνομα κυκλοφορεί ήδη μεταξύ των μαχητών της αλ Nusra ως νέα επωνυμία της οργάνωσης είναι το Jabhat Fateh al-Sham (JFS) (Μέτωπο Κατάκτησης του Sham). Προφανώς, η ηγεσία έχει δώσει εντολή στους μουτζαχεντίν της αλ Nusra να δραστηριοποιούνται δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των μίντια για να προετοιμάσουν το έδαφος, ώστε η επίσημη ανακοίνωση (της ανεξαρτητοποίησης από την AQ) να μην αιφνιδιάσει ούτε να φανεί ως μια λάθος κίνηση.

Η επιλογή του ονόματος είναι επίσης καλή, υποδεικνύοντας ότι ο στόχος εξακολουθεί να είναι η «απελευθέρωση της Συρίας».Συν τοις άλλοις όλοι οι ξένοι μαχητές ήρθαν για το σκοπό αυτό, και ακόμη ήρθαν για την ίδρυση ενός ισλαμικού εμιράτου ισχυρίζονται οι προσκέιμενοι στην οργάνωση.

Ωστόσο, η αλ Nusra ισχυρίζεται ότι το νέο όνομα επιλέχθηκε επειδή θεωρεί ότι οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ δεν θα περιλαμβάνουν τη νέα οργάνωση με αυτή την άφθαρτη επωνυμία στη λίστα της τρομοκρατίας, και ως εκ τούτου δεν θα την στοχεύσουν.Η αλ Nusra είναι πεπεισμένη ότι με αυτή την κίνηση θα προκαλέσει «σύγχυση σε Ρωσία και ΗΠΑ και δεν θα της επιτεθούν. Αυτό θα δώσει στην αλ Nusra και στους άλλους επαναστάτες μια ευκαιρία να ενωθούν, αποφεύγοντας την αποδυνάμωση από αεροπορικές επιδρομές ….. « .

Ο ίδιος ο αλ Zawaheri ενέκρινε αυτή την εξέλιξη μετά από εντατικές διαβουλεύσεις με Sham και Khorasan.Οι ΗΠΑ και η Ρωσία πρόκειται να δεχθούν αυτό το νέο θέατρο, όπου η αλλαγή επωνυμίας δεν υπαγορεύει μια αλλαγή δόγματος και στόχων;Η αλ Nusra έχει τους πιο πειθαρχημένους και ελεγχόμενους μαχητές, ειδικά όσον αφορά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μαζικής ενημέρωσης και δεν υπάρχει διαρροή παρά ηθελημένη κι αν τους ζητηθεί αυτό πιστοποιεί και την αυθεντικότητα της πληροφορίας.

Η δε σημαία της μετατρέπεται σε λευκή και μοιάζει με αυτή των ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Tην έιδηση επιβεβαιώνει και το .addiyar 26.7.16.

dimpenews.com