Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Smiley face

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

Πόλεμος στην Υεμένη από μια εμφύλια σύγκρουση μεταξύ της σιιτκής μειονότητας και των σουνιτών έχει πάρει διαστάσεις περιφερειακής σύγκρουσης η οποία θα στραγγαλίσει την Ευρώπη ενεργειακά.
Οι Χούτι σιίτες και η πολιτοφυλακής τους με την παρασκηνιακή βοήθεια του Ιράν και της Συρίας κατάφεραν να κυριαρχήσουν στο εμφύλιο σκηνικό προκαλώντας έτσι την άμεση και απροκάλυπτη επέμβαση της σουνιτκης Σαουδικής Αραβίας η οποία βομβαρδίζει πλέον με τα μαχητικά της σιιτκούς στόχους ακόμα και στην πρωτεύουσα της Υεμένεης Σαναά.
Η Υεμένη ελέγχει την είσοδο στην Ερυθρά θάλασσα , δηλαδή την είσοδο της διώρυγα; του Σουέζ από όπου διακινείται το 75% του πετρελαίου και αερίου προς την Ευρώπη. Το Ιρανικό, το Καταριανό, το Κουβετιανό, το Ιρακινό και το Σαουδικό πετρέλαιο και αέριο φορτώνονται στα λιμάνια του Περσικού κόλπου σε τάνκερ πλοία – λόγω ελλείψεως αγωγών – τα οποία διαπλέουν τα στενά του Ορμούζ, την Αραβική χερσονησο και δια μέσω του Σουέζ φθάνουν ως την Ευρώπη. Εάν η φιλορωσική -φλιοιρανική φράξια των σιιτών Χούτι κυριαρχήσει στην Υεμένη και επιβάλει έλεγχο ή και απαγόρευση στην διέλευση των τάνκερ ακριβώς στην είσοδο της Ερυθράς θάλασσας τότε η Ευρώπη θα καταρρεύσει και μαζί της οι Έλληνες εφοπλιστές.

Για τρίτη φορά η Γερμανία μαζί με τους συμμάχους της Σαουδική Αραβία και Κατάρ εμπλέκονται σε μια ακόμα αναμέτρηση με τον Πούτιν ο οποίος προσπαθεί να διατηρήσει το ενεργειακό μονοπώλιο στην Ευρωπη.

Η πρωτη φορά που ο άξονας Κατάρ-Σαουδική Αραβία και Γερμανία με κολαούζο την Τουρκία προσπάθησε να απεξαρτηθεί ενεργειακά από την Ρωσία ήταν το 2009 όταν πρότειναν στον πρ .Άσαντ να δεχθεί την διέλευση αγωγού Αραβικής χερσονήσου-Ιορδανίας- Συρίας -Τουρκίας -Ελλάδας -Ευρώπης ο οποίος θα μετέφερε Αραβικό αέριο στην Γερμανία. Ο σιίτης Άσαντ πιστός στην συμμαχία του με το επίσης σιιτκό Ι΄ραν αρνήθηκε την σύμπραξη με τους σουνίτες Σαουδάραβες και Καταριανούς .Δυο χρόνια μετά η Συρία πνίγηκε στο αίμα με στόχο την πτώση του Άσαντ ο οποίος έμεινε όρθιος με την βοήθεια Ιράν και Ρωσίας.

Η δεύτερη φορά που ο άξονας Κατάρ-Σαουδική Αραβία και Γερμανία με κολαούζο την Τουρκία προσπάθησε να απεξαρτηθεί ενεργειακά απο τον Πούτιν ήταν το 2014 με την δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους το οποίο έχει ως αποστολή -ανάμεσα σε άλλες- να φιλοξενησει μελλοντικά τον αγωγό που αρνήθηκε ο Άσαντ .Το Ισλαμικό Κράτος έχει καταλάβει εδάφη ανατολικά της Συρίας και έτσι ο αγωγός που θα φιλοξενήσει θα κάνει απλά μια μικρή παράκαμψη προς ανατολάς.
Το σχέδιο όμως δεν έχει αποδώσει ακόμα και το Ισλαμικό Κράτος δείχνει ανίκανο να εδραιωθεί στην διεθνή κοινότητα ως κρατική οντότητα, απαραίτητη προϋπόθεση για να φιλοξενήσει αγωγό.
αερίου.Οι πυτζαμοφόροι μαστούρηδες ισλαμιστές έχουν φύγει εκτός ελέγχου πλέον .

Η τρίτη προσπάθεια που ο άξονας Κατάρ-Σαουδική Αραβία και Γερμανία προσπαθούν απεγνωσμένα για την ενεργειακή απεξάρτηση της Γερμανίας είναι ο πόλεμος στην Υεμένη.Μόνο που αυτή την φορά εαν αποτύχουν να ελέγξουν την χώρα και την είσοδο της Ερυθράς θάλασσας τότε θα αποτελέσει το τέλος τους. Οι Άραβες δεν θα μπορέσουν να διαθέσουν τα πετρέλαια τους και θα χάσουν έσοδα την στιγμή μάλιστα που έχουν ήδη χάσει πολλά δις από την τεχνητή μείωση τιμών προκειμένου να πλήξουν την Ρωσία.Οι δε Γερμανοί και Ευρωπαίοι πάρ ολες τις φανφάρες για πράσινη ενέργεια και πράσινα άλογα είναι ακόμα δέσμιοι των υδρογονανθράκων και εάν χάσουν τα Αραβικά πετρέλαια και αέριο τότε θα υποταχθούν απόλυτα και χωρίς όρους στην Ρωσία.

Ο Σαουδαραβικός στρατός έχει συγκεντρώσει 150,000 άνδρες έτοιμους για εισβολή στην Υεμένη προς ενίσχυση των σουνιτών Υεμενιτών οι οποίοι κατείχαν και όλα τα κυβερνητικά πόστα.
Σύντομα θα βρεθούν μπροστά στους εμπειροπόλεμους Ιρανούς οι οποίοι πολέμησαν στο πλάι των Σύρων . Ο Σαουδαραβικός στρατός πέρα από τους εξοπλισμούς του δεν έχει να επιδείξει κάποια αξιόλογη δράση εφόσον οι Σαουδάραβες προτιμούσαν να πληρώνουν ισλαμιστές για να κάνουν την βρώμικη δουλειά στην Συρία.

Η Υεμένη θα εξελιχθεί στην Συρία του νότου, σύντομα Ρωσική αρμάδα θα καταπλεύσει στην Ερυθρά θάλασσα όπου ο συγχρωτισμός με το ναυτικό των ΗΠΑ θα γίνει ακομα πιο προβληματικός , το ίδιο και η τροφοδοσία της Ευρώπης με υδρογονάνθρακες.

Η χώρα κλειδί στην Μ.Ανατολή για την Ρωσία είναι το Ιράν. Δια μέσω του Ιράν ο Πούτιν γλύτωσε την Συρία από ολοκληρωτική ήττα , δια μέσω του Ιράν ετοιμάζεται να ελέγξει την Υεμένη και την παροχή πετρελαίου στην Ευρώπη.

Το Ισραήλ ασκεί τρομερες πιέσεις μέσω του εβραϊκού λόμπι στις ΗΠΑ για αεροπορικό χτύπημα εναντίον των πυρηνικών υποδομών του Ιράν. Στις πρόσφατες εκλογές στο Ισραήλ κυριάρχησε ο ακροδεξιός Νετανιάχου ο οποίος έχει άριστες σχέσεις με την ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση στις ΗΠΑ η οποία ελέγχει τόσο την γερουσία και κονγκρέσο όσο και τον στρατό και μυστικές υπηρεσίες.Ο Ομπάμα που επιθυμεί και εργάζεται για την διπλωματική και ειρηνική προσέγγιση με το Ιράν, είναι πλέον διακοσμητικό στοιχείο.

Το χτύπημα εναντίον του Ιράν είναι θέμα χρόνου και θα προκαλέσει την άμεση αντίδραση της Ρωσίας η οποία δεν μπορεί να αφήσει τον πιο χρήσιμο σύμμαχο του να αποδυναμωθεί.
Η μορφή που θα έχει η ρωσική αντίδραση θα είναι πολυεπιπεδη , ενεργειακή, στρατιωτκή και πολιτική και φυσικα θα μας φέρει πιο κοντά στην έναρξη του Γ ΠΠ.

Oι εξελίξεις θα είναι τόσο καταιγιστικές….Βλέπετε όταν η δύση κατέστρωνε τα σχέδια της πριν από 30-40 χρόνια δεν είχε υπολογίσει ότι η Ρωσία θα είχε αναστηθεί ως υπερδύναμη.

ΠΗΓΗ