Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Smiley face

Διεθνή MME και Google αλλοιώνουν τις ειδήσεις σχετικά με τη Συρία

Διεθνή MME και Google αλλοιώνουν τις ειδήσεις σχετικά με τη Συρία

Αθρο του ρώσικου σάιτ RT αποκαλύπτει πως δυο μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης αλλοίωσαν τα περί επιθέσεων στο Χαλέπι, ενώ η Google, από την πλευρά της χαρακτηρίζει το άρθρο τους ως “επικίνδυνο”“Αυτή η σελίδα προσπαθεί να φορτώσει σενάρια από μη εξουσιοδοτημένες πηγές” διαβάζει κανείς στο σύμβολο μετά την ηλεκτρονική διεύθυνση. Κάνοντας κλικ στο διαβάστε σχετικά, σου εξηγεί και το λόγο:

Διεθνή MME και Google αλλοιώνουν τις ειδήσεις σχετικά με τη ΣυρίαΦυσικά αυτό δεν ισχύει για τα υπόλοιπα άρθρα του RT, αλλά μόνο για το συγκεκριμένο, το οποίο διαψεύδει δημοσιεύματα των Independent και New York Daily News που ισχυρίζονται ότι δυο νέα παιδιά σκοτώθηκαν μετά από επιθέσεις των δυνάμεων του Άσαντ.

Η Mireille Hindoyan και ο 12χρονος αδελφός της σκοτώθηκαν στην περιοχή Villi του Δυτικού Χαλεπίου μετά από επιθέσεις, την Παρασκευή.

Η Βρετανική εφημερίδα The Independent δημοσίευσε την ιστορία, την Κυριακή ρίχνοντας την ευθύνη για τους θανάτους στην συριακή κυβέρνηση και τους συμμάχους της, δηλαδή τη Ρωσία.

Επικαλέστηκε ρεπορτάζ από την αρμενική ιστοσελίδα Kantsasar η οποία επιβεβαίωσε το θάνατο του νεαρού κολυμβητή.

Το άρθρο συνεχίζει με την ακόλουθη δήλωση: «Συνέβη μετά από δήλωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ότι υπήρξε λουτρό αίματος στο Χαλέπι εν μέσω μιας παρατεταμένης επίθεσης στην πόλη με τις φιλικές προς τον Άσαντ δυνάμεις που υποστηρίζονται από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη».

Η The Independent αρέλειψε να αναφερθεί στη δήλωση της Kantsasar ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από “αντάρτες”.

Διεθνή MME και Google αλλοιώνουν τις ειδήσεις σχετικά με τη Συρία2Μετά από κριτική που δέχτηκε αργότερα η βρετανική εφημερίδα πρόσθεσε την εξής παράγραφο:«Ορισμένοι σχολιαστές υποστήριξαν ότι οι θάνατοι ήταν αποτέλεσμα μιας επίθεσης υπό την ηγεσία των ανταρτών, αν και δεν ήταν δυνατό να επαληθευθούν οι αυτοί οι ισχυρισμοί.

Διεθνή MME και Google αλλοιώνουν τις ειδήσεις σχετικά με τη Συρία3O Harout Ekmanian, ένας Σύριος-Αρμένιος δημοσιογράφος που γεννήθηκε στο Χαλέπι και τώρα ζει στη Νέα Υόρκη, επέκρινε επίσης την Independent για τους υπαινιγμούς ότι η επίθεση ήταν αποτέλεσμα επιθέσεων της Συριακής κυβέρνησης και της Ρωσίας.

“Εάν δεν μπορείτε να επαληθεύσετε πηγές, μην επαναλαμβάνετε ψέματα. Πέθανε από  βομβαρδισμό ανταρτών όχι βομβαρδισμούς του  Άσαντ “ είπε.

Διεθνή MME και Google αλλοιώνουν τις ειδήσεις σχετικά με τη Συρία4Ekmanian έγραψε ένα άρθρο για το NY Daily News που δημοσίευσε αργά την Κυριακή στο οποία έθεσε θέμα μεροληψίας των μέσων ενημέρωσης στην αναφορά του θανάτου του κολυμβητή. Λέει όλες αυτές οι αναφορές έχουν αφαιρεθεί χωρίς τη συγκατάθεσή του, όμως.

Διεθνή MME και Google αλλοιώνουν τις ειδήσεις σχετικά με τη Συρία5Τα social media έχουν πάρει φωτιά με τους χρήστες να σχολιάζουν ότι η παράλειψη από την εφημερίδα, για το γεγονός ότι οι βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκε από τους αντάρτες, ήταν σκόπιμη.

Δεν είναι πρώτη φορά που μεγάλα συστημικά ΜΜΕ κάνουν “λάθη” σχετικά με τον πόλεμο στη Συρία.  To 2013, γράψαμε πως Ξεφτιλίστηκε το BBC βάζοντας ‘λάθος’ φωτό για την Συρία!, στην τότε προσπάθεια των ΜΜΕ να πείσουν την διεθνή κοινή γνώμη ότι ο Άσαντ κάνει χρήση χημικών όπλων στις επιθέσεις του κατά των ανταρτών, κάτι που ουδέποτε επιβεβαιώθηκε.

Συστημικά ΜΜΕ, Google και Facebook, βάζουν τους δικούς τους κανόνες για το τι θα διαβάσουμε και τι γνώμη τελικά θα σχηματίσει ο πολίτης στα “δημοκρατικά” καθεστώτα που ζούμε και που βρίσκονται κάτω από την κυριαρχία μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης!

Ευτυχώς που εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε τα Ελληνικά Hoaxes και μας “σώζουν” από τις απάτες του διαδικτύου κυνηγώντας με κάθε μέσο ιστολόγια που παίζουν σημαντικό ρόλο στην εναλλακτική ενημέρωση. Προς Θεού, μην τα βάλετε με BBC, Independent και λοιπά τεράστια ονόματα των διεθνών ΜΜΕ. Αυτά…ξέρουν τι γράφουν και γιατί το γράφουν.  Πάντα!

ΠΗΓΗ