Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Smiley face

Ο Άσαντ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να απελευθερώσει πλήρως το Χαλέπι

Ο Άσαντ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να απελευθερώσει πλήρως το ΧαλέπιΟ Άσαντ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να απελευθερώσει πλήρως το Χαλέπι

«Δεν θα δεχτούμε  οι τρομοκράτες να αναλάβουν  τον έλεγχο οποιουδήποτε μέρους της Συρίας, όχι μόνο του Χαλεπίου», δήλωσε ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ σε συνέντευξή του στο Δανικό τηλεοπτικό κανάλι TV 2. Θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η επιχείρηση  μέχρι την πλήρη σύλληψη της πόλης από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

«Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε  εναντίον των ανταρτών εφ ‘όσον δεν αφήνουν Χαλέπι. Θα πρέπει να το κάνουμε. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Δεν θα δεχτούμε  οι τρομοκράτες να  αναλάβουν  τον έλεγχο οποιουδήποτε μέρους της Συρίας, όχι μόνο του Χαλεπίου, είναι η αποστολή μας και αυτός είναι ο στόχος μας, και αυτό είναι το επόμενο βήμα μας, «-  συμφωνα με το RIA  Novosti  είναι η απάντηση του Άσαντ στο ερώτημα ποιο είναι το  επόμενο βήμα του Στρατού της  Ρωσίας και της Συρίας για την απελευθέρωση  των κατεχόμενων ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου.

Επιπλέον, ο Άσαντ εξέφρασε την στάση του προς την αναστολή της συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών για την επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία.
«Λυπούμαστε για το γεγονός αυτό (τη λήξη των διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία για εκεχειρία στη Συρία), αλλά γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι δεν θα είναι επιτυχής, διότι η συμφωνία δεν εξαρτάται μόνο από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων. Εξαρτάται από τη βούληση. Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι οι Αμερικανοί δεν είχαν καμιά πρόθεση , προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία », – είπε ο Άσαντ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα VIEW η Δύση κατηγορεί την συριακή κυβέρνηση για «απαράδεκτη τακτική» κατά των τρομοκρατών. Ωστόσο, στο Χαλέπι είναι τώρα η μεγαλύτερη και πιο αξιόμαχη  ομάδα των τζιχαντιστών, και οι «μετριοπαθείς», είναι  εντελώς περικυκλωμένοι  και στερούνται  προφανών  οδών ανεφοδιασμού.

Έτσι, η κατάληψη του Χαλεπίου από τις κυβερνητικές δυνάμεις θα  ανοίξει το δρόμο για την Ιντλίμπ και περαιτέρω στα τουρκικά σύνορα. Το Ιντλίμπ μετατράπηκε σε έδρα και  κέντρο των τζιχαντιστών και των «μετριοπαθών» και ο δρόμος προς την πόλη ανοίγεται μόνο μετά την κατάληψη του Χαλεπίου.

Η μάχη για το Χαλέπι είναι  μια αποφασιστική μάχη, όχι μόνο  για τον  εμφύλιο  πόλεμο  στη Συρία, αλλά και για  την  παγκόσμια αντιπαράθεση  στη Μέση Ανατολή  με συμμετοχή σε αυτή των  μεγαλύτερων  παικτών  του κόσμου, κυρίως της Ρωσία και των  χωρών  της Δύσης υπό την ηγεσία  των ΗΠΑ. Αλλά οι πρόσφατες δηλώσεις του Assad καταδεικνύουν ότι σκοπεύει να κερδίσει και να  νίκησει  τους τζιχαντιστές, με όλα τα μέσα.

Την Πέμπτη, ο Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα εκφράζει τη λύπη της την απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλουν τη διμερή συνεργασία με τη Ρωσία για τη Συρία.

Την Πέμπτη, ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Staffan de Mistura ζήτησε την απόσυρση των μαχητών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Al-Nusra Dzhebhat» από την Ανατολική Συριακή πόλη του Χαλεπίου.

Την Πέμπτη το βράδυ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Zakharova είπε ότι η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αφαίρεσε από  το έγγραφο του προσχεδιου ψηφίσματος  σε σχέση με την επίθεση στη ρωσική πρεσβεία στη Δαμασκό,  κάθε τι που συνδέεται με την  «Dzhebhat en-Nusra».

Την νύχτα της Τετάρτης, η Ρωσία έκανε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα σχέδιο ψηφίσματος σχετικά με την καταπολέμηση της ιδεολογίας της τρομοκρατίας.

Στις 3  Οκτωβρίου η ρωσική πρεσβεία στη Δαμασκό υποβλήθηκε σε πυρά όλμων, κανείς δεν τραυματίστηκε, αλλά το κτίριο υπέστη  υλικές ζημιές. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, ο βομβαρδισμός διεξήχθη από ένα προάστιο της συριακής πρωτεύουσας, η οποία ελέγχεται από τις  τρομοκρατικές ομάδες «Dzhabhat Φατάχ αλ-Σαμ» (πρώην «Dzhebhat An-Nusra», απαγορεύτηκε στη Ρωσία) και «Failak ar-Rahman.»

Την Δευτέρα το  βράδυ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσαν τον τερματισμό της συμμετοχής στους  διμερείς διαύλους επικοινωνίας με τη Ρωσία για τη Συρία. Διαπιστώθηκε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Ρωσία στο πλαίσιο της ISSG –  (International Syria Support Group- Διεθνής ομάδα στήριξης της Συρίας

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ή δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν  τη συμφωνία με τη Ρωσία για τη Συρία, ή δεν σκόπευαν  ποτέ να διαχωρίσουν  την Συριακή αντιπολίτευση από την τρομοκρατική οργάνωση «Αλ-Nusra Dzhebhat».
http://www.fondsk.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr