Τα προάστια της Δαμασκού εγκατέλειψαν 800 μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης με τις οικογένειες τους


Τα προάστια της Δαμασκού εγκατέλειψαν 800 μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης με τις οικογένειες τουςΤα προάστια της Δαμασκού εγκατέλειψαν 800 μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης με τις οικογένειες τους

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ GROTHIA.GR:
Δεν ξέρω πώς τα κατάφεραν οι Μπάμπουσκες αλλά ήδη κάπου 150 από τους πιο σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές μαχητές μπήκαν χθές σε τέτοια πράσινα λεωφορεία υπό ρωσσικές και συριακές σημαίες και εγκατέλειψαν το Χαλέπι χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι παρά μόνο 24ώρες μετά.Ο κύριος όγκος των μαχητών (μαζί και οι 800 δυτικοί “σύμβουλοι” τους) αναμένεται να αναχωρήσει αύριο.
Μια μεγάλη λεωφόρος της πόλης έχει αποκλειστεί ώστε να χωρέσουν τα δεκάδες λεωφορεία που απαιτούνται για την μεταφορά χιλιάδων τζιχαντιστών.
Αν η εξέλιξη επιβεβαιωθεί, το Ανατολικό Χαλέπι αναμένεται να απελευθερωθεί πολύ σύντομα.

<<Τα προάστια της Δαμασκού εγκατέλειψαν 800 μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης με τις οικογένειες τους
Χαλέπι, 20 Οκτωβρίου – RIA Novosti, Μιχαήλ Alaeddin. Η διαδικασία της απόσυρσης των μαχητών από την πόλη  Muadamiya στα νοτιο-ανατολικά προάστια της Δαμασκού,  ολοκληρώθηκε και  1710 άτομα πήγαν στο  Ιντλίμπ, συμπεριλαμβανομένων 800 μαχητών, είπε στο RIA Novosti πηγή στην αστυνομία της πόλης.

Η Πόλη στα νότια-ανατολικά της Δαμασκού ήταν υπό πολιορκία από τον συριακό στρατό. Η κυβέρνησή  έχει υπογράψει με τις αρχές της πόλης  τη συμφωνία για τη συμφιλίωση και την κατάπαυση του πυρός.
“Η διαδικασία της απόσυρσης των αγωνιστών από το Muadamii σήμερα περιελάμβανε  πάνω από 1710 άτομα που  έφυγαν από την πόλη Από αυτά, τα 800  είναι μαχητές, 395 γυναίκες και 515 παιδιά ..” – Είπαν στο πρακτορείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, την Τετάρτη θα συνεχιστούν οι  επιχειρησιακές δραστηριότητες για την επίλυση των υποθέσεων των πολιτών που επιθυμούν να  φύγουν  και στην πόλη θα ξεκινήσουν οι  εργασίες της με τους εκπροσώπους των κρατικών υπηρεσιών.

>“Αναμένεται να ξεκινήσει φυσιολογική ζωή στη πόλη κατά τη διάρκεια των δύο προσεχών ημερών», – είπε η αστυνομία.

syria/20161020/1479605552.htmlΝωρίτερα, ένα παρόμοιο σχέδιο εφαρμόστηκε σε ένα άλλο προάστιο της Δαμασκού – την  Darayya και στα βόρεια προάστια της Χομς. Οι εργασίες σχετικά με τη συμφωνία αυτή στις ανατολικές συνοικίες της πόλης του Χαλεπίου ξεκίνησαν , όπου το βράδυ της Τετάρτης έφυγε η πρώτη ομάδα των μαχητών χωρίς όπλα.

Εξέλιξη της κατάστασης – σε ένα ειδικό έργο της RIA Novosti “Ο πόλεμος στη Συρία [1]” >>

ΠΗΓΗ