Σύμβουλος του Άσαντ: Οι ΗΠΑ μεταφέρουν το ISIS από το Ιρακ στη Συρία


Σύμβουλος του Άσαντ: Οι ΗΠΑ μεταφέρουν το ISIS από το Ιρακ στη ΣυρίαΣύμβουλος του Άσαντ: Οι ΗΠΑ μεταφέρουν το ISIS από το Ιρακ στη Συρία
ΠΗΓΗ

Ο τρόπος που η αμερικανική ηγεσία διεξάγει στην Μοσούλη τις επιχειρήσεις της Ουάσιγκτον θα μπορούσε να σχεδιάζει να “συνοδεύεσει” το Ισλαμικό Κράτος των τρομοκρατών στη Συρία, σύμφωνα με τη μακροχρόνια στρατηγική της για την περιοχή,

δήλωσε σύμβουλος των μέσων ενημέρωσης του Πρόεδρος Ασαντ στο RT.

Οι τρομοκράτες ενδεχομένως φεύγουν από τη Μοσούλη στη Συρία και αυτο θ αποτελέσει “τεράστιο κίνδυνο για την κυριαρχία, στη χώρα μας,” είπε ο Δρ Bouthaina Shaaban.

«Η Ρωσία και η Συρία εξετάζουν αυτό το θέμα πολύ σοβαρά.

Εμείς δεν πρόκειται να καθίσουμε και να παρακολουθήσουμε … ο τρόπος που περικυκλώνουν Μοσούλη δείχνει ότι θα θέλανε αυτές οι τρομοκράτικές ομάδες να μετακινηθούν στη Συρία … », είπε ο Shaaban στο RT.

“Είναι πλοήγηση τρομοκρατίας από το ένα μέρος στο άλλο, περιορίζοντας την τρομοκρατία σε ένα μέρος, όμως ταυτόχρωνα κατευθύνοντας την σε άλλο τόπο. Αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια για το τι συμβαίνει στην περιοχή μας “, εξήγησε.

Οι Δυτικές πολιτείες μόνο “μιλούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας»ενώ την ίδια ώρα εξοπλίζουν τους τζιχαντιστές που αποκαλούν αντάρτες μαχητές!

“Βλέπουμε χώρες της Δύσης να ανακοινώνουν ότι θα υποστηρίξουν αυτούς που αποκαλούν« μετριοπαθείς αντάρτες της Συρίας». Δεν υπάρχουν «μετριοπαθείς αντάρτες της Συρίας», αυτοί νοιάζονται πως να σφάξουν ανθρώπους.

Μια ατελείωτη προπαγάνδα στα Δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία προσπαθούν να μειώσουν όλες τις προσπάθειες μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας της Δαμασκού και των συμμάχων της, είναι μια σκόπιμη εκστρατεία που ξεκίνησε στις αρχές της Συριακής κρίσης, δήλωσε ο Shaaban. Ήταν πάντα “απολύτως ψεύτες, γεμάτοι παραποιήσεις στις ειδήσεις τους» και εντελώς «άσχετοι με την πραγματικότητα.”

“Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στον 21ο αιώνα είναι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης τα οποία δεν είναι πλέον ένα μέσο που εξαρτάται από την έρευνα, ή νοιάζεται για την αξιοπιστία, ή νοιάζεται για την αλήθεια.

Δώστε μου τα ονόματα των δυτικών δημοσιογράφων που βρίσκονται επί του εδάφους στη Συρία και οι οποίοι νοιάζονται πραγματικά για το σι συμβαίνει στη Σύρια … ”

Οι προσπάθειες να γίνει πιστευτή η υποτιθέμενη αεροπορική επιδρομή σε ένα σχολείο Ιντλίμπ στη Δαμασκό απο τη Μόσχα είναι ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα αυτής της εκστρατείας.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο καταρρίπτει την παραπάνω ενέργεια ως «φάρσα», η προπαγάνδα αυτή διεξάγεται με σκοπό για να αποπροσανατολιστεί η προσοχή της διεθνούς κοινότητας, μακριά από τα «εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από την ηγεσία των ΗΠΑ και τον συνασπισμό σε αθώους πολίτες» κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Μοσούλης.

Η αμερικανική ηγεσία και οι ίδιες οι ΗΠΑ αποδείχθηκαν ότι είναι πολύ αναξιόπιστοι εταίροι στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία!.

«Η Ρωσία υπέγραψε μια συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσουν τη δική τους συμφωνία … Το Πεντάγωνο εμπόδισε τον Λευκό Οίκο από την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας.”

Μετά τη συνάντηση της Παρασκευής μεταξύ  Ρώσων, του Ιρανών και της Σύριων διπλωματών, ο Shaaban είπε πως η Δαμασκός ενδιαφέρεται για την προσέλκυση επιπλέων “αξιόπιστων” εταίρων στη συμμαχία, προκειμένου να διαλυθεί κάθε τρομοκρατική ομάδα της Συρίας,άμεσα!

«Είμαστε σε μια συμμαχία κατά της τρομοκρατίας, είμαστε σε έναν πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, έχουμε τόσα πολλά κοινά συμφέροντα μεταξύ των χωρών μας. … [Η συνάντηση] επικεντρώθηκε στον καλύτερο τρόπο για  δοκιμάστούν και να συγκεντρωθούν περισσότερες περιφερειακές και διεθνείς δυνάμεις για να συμμετάσχουν σε μια μάχη κατά της τρομοκρατίας.

‘Οπως όλοι καταλαβαίνουν η τρομοκρατία είναι το πιο δύσκολο ζήτημα για την ανθρωπότητα στον 21ο αιώνα », δήλωσε ο σύμβουλος του Άσαντ.

Η Δαμασκός θεωρεί ότι περισσότερες χώρες θα ενταχθούν στην αντιτρομοκρατική συμμαχία της Ρωσίας, του Ιράν και της Συρίας, είπε Shaaban.

«Είμαι σίγουρος ότι αυτός ο πυρήνας της συμμαχίας πρόκειται να προσελκύσει περισσότερες χώρες. Τώρα, αν νομίζετε ότι η μπορεί να συνταχτεί στον κοινο αγ΄νωμα μας κατα της τρομοκρατίας η Ινδία, ή η Βραζιλία, ή η Νότια Αφρική, ή η Αλγερία, η Τυνησία, φυσικά πρεπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και θα είναι καλοδεχούμενες όλες αυτές οι χώρες αυτές αν αποφασίσουν στο μέλλον να μας βοηθήσουν …

Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν πολλές χώρες που θα ήθελαν να είναι πιο ενεργές ‘οπως η Κίνα για παράδειγμα, η οποία θα πρέπει να είναι πιο ενεργή στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. “