Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Smiley face

Άσαντ: Δεν πρόκειται να πάω πουθενά, ο καπετάνιος ποτέ δεν πήδαει στο νερό!

Άσαντ: Δεν πρόκειται να πάω πουθενά, ο καπετάνιος ποτέ δεν πήδαει στο νερό!Άσαντ: Δεν πρόκειται να πάω πουθενά, ο καπετάνιος ποτέ δεν πήδαει στο νερό!

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ RT
Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ φώναξε οτι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης τον δυσφημούν του, ενώ την ίδια στιγμή  τρομοκράτες ως «μαχητές της ελευθερίας» καταστρέφουν τη Συρία!

Ο ίδιος υποσχέθηκε να μην αφήσει τα καθήκοντά του μέχρι τη θητεία του λήγει.
Ο Assad μίλησε για τη Συρία και το προσωπικο του μέλλον ως ηγέτης της χώρας κατά τη συνάντηση με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που έλαβε χώρα στη Δαμασκό το βράδυ της Δευτέρας.

Του έδωσαν τον τίτλο του “εγκληματία πολέμου” τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία αποδίδουν τον θάνατο χιλιάδων αμάχων στην αντιτρομοκρατική εκστρατεία της συριακής κυβέρνησης, είπε ότι η υποστήριξη που εξακολουθεί να λαμβάνει απο το συριακό λαό μετά από πάνω από πέντε χρόνια στη σύγκρουση δεν ταιριάζει σε αυτή την αφήγηση.

“Ας υποθέσουμε ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι σωστό και αυτό είναι ένας πρόεδρος που σκοτώνει το λαό του και διέπραξαν εγκλήματα, και το« ελεύθερο κόσμο »και η Δύση είναι να βοηθήσει το λαό της Συρίας ενάντια στο κακό», είπε ο Άσαντ, όπως αναφέρεται από το New Yorker, προσθέτοντας ότι αν αυτή ήταν η περίπτωση, θα έχουν χάσει κάθε δημόσια στήριξη πριν από πολύ καιρό.
«Πώς μπορώ να είμαι πρόεδρος, αν  σκοτώνω τους ανθρώπους μου και οι άνθρωποι μου είναι εναντίον μου; Αυτό δεν βγάζει νόημα,καμία σχέση με την πραγματικότητα », πρόσθεσε ο Άσαντ. Επεσήμανε την έλλειψη προσοχής των μέσων ενημέρωσης προς τις θηριωδίες των τρομοκρατών στη Συρία,

«Κανείς δεν μιλάει για εγκλήματα πολέμου” που διαπράχθηκαν από τζιχαντιστές που αγωνίζονται κατά του συριακού στρατού.

“Ο τίτλος μου στα ΜΜΕ είναι« Ο κακός πρόεδρο, ο κακός, σκοτώνει τα καλά παιδιά. Αυτοί [οι τρομοκράτες] είναι οι αγωνιστές της ελευθερίας », δήλωσε ο Σύρος ηγέτης!

Ο Άσαντ είπε ότι πιστεύει ότι θα πρέπει να χρησιμεύσει την επταετή προεδρική του θητεία, η οποία ξεκίνησε το 2014, αφού πήρε μια σαρωτική νίκη με εξασφαλίζοντας σχεδόν το 90 %των ψήφων στις προεδρικές εκλογές, στο σύνολό τους,κ οτι δεν πρέπει να προδώσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που προσήλθαν στις κάλπες για αυτόν.

“Αν είσαι ο καπετάνιος του πλοίου, όταν έχει μια θύελλα, δεν πηδάς στο νερό. Μπορείς να το οδηγήσεις στην ακτή “, δήλωσε ο Άσαντ.

Ενώ η επικρατούσα τάση δυτικά μέσα ενημέρωσης έσπευσε να κατηγορήσει Άσαντ για εγκλήματα πολέμου για τους βομβαρδισμούς στο ανατολικό Χαλέπι, ο Σύρος πρόεδρος απάντησε παραθέτοντας τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου που διαπράχθηκαν από τη Δύση, όπως η εισβολή στο Ιράκ και το χάος στη Λιβύη, η οποία είναι εξακολουθεί να παραπαίει από τον εμφύλιο πόλεμο και είναι σήμερα στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης.

“Δεν είμαστε αυτοί που επιτέθηκαν στο Ιράκ, χωρίς την εντολή από τα Ηνωμένα Έθνη – ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία και οι συμμάχους τους. Δεν ήταν μαζί μας ο οποίος επιτέθηκε στην Λιβύη και κατέστρεψε την κυβέρνηση, “είπε ο Άσαντ στο New Yorker, προσθέτοντας ότι δυτικές δυνάμεις δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών και αν δεν αρέσει η πολιτική πορεία της κυβέρνησης τους εξής.

“Ακόμα κι αν υπάρχει η χειρότερη κυβέρνηση στη Λιβύη, δεν είναι η αποστολή σας, των  ΗΠΑ ή οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, για να αλλάξει η κυβέρνηση των ξένων χωρών”, τόνισε, προσθέτοντας ότι μια παρόμοια απειλή κρέμεται πάνω από τη Συρία, όπως ο ίδιος πιστεύει οτι οι ΗΠΑ στη Συρία δεν έχουν ως στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά  την εκδίωξη της συριακής κυβέρνησης.

“Στην πραγματικότητα,αυτο που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάνει στη Συρία, είναι να μεγαλώσουν το ISIS και να επεκτείνουν τα εδάφη του. Ο πραγματικός λόγος είναι η ανατροπή της κυβέρνησης “, δήλωσε ο Άσαντ.

Ο Άσαντ πιστεύει ότι η Συρία επιστρέφοντας στην κανονική ζωή, θα πρέπει να στηρίζεται στις κοσμικές αρχές του κράτους, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να ξεριζώνοντας οι ιδέες του ριζοσπαστικού Ισλάμ που απορρίπτουν οποιαδήποτε άλλη κοσμοθεωρία.

“Κοσμικές Αρχές σημαίνει ελευθερία της θρησκείας», δήλωσε ο Άσαντ. “Εξισλαμισμός σημαίνει« Δεν πιστεύω σε κανέναν που δεν μοιάζει με μένα, συμπεριφέρεται σαν εμένα, σκέφτεται σαν κι εμένα. ”

Ο Άσαντ τόνισε ότι η Συρία δεν έχει καμία πρόθεση να μετατραπεί σε «μια χώρα μαριονέτα, το «The New York Times αναφέρει.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Assad,ο John Kirby, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επανέλαβε την θέση των ΗΠΑ σχετικά με τον Πρόεδρο της Συρίας που παραμένει δημοκρατικότατα στην εξουσία, επιμένοντας ότι ο Άσαντ δεν θα πρέπει να είναι ένα «μέρος του μακροπρόθεσμου μέλλοντος της Συρίας» και προσθέτοντας ότι «τίποτα δεν έχει άλλαξει “στην αμερικανική άποψη σχετικά με το θέμα.