Ο επικεφαλής του Πενταγώνου παραδέχθηκε τη δυνατότητα φυγής των τζιχαντιστών από την Μοσούλη στη Συρία


Ο επικεφαλής του Πενταγώνου παραδέχθηκε τη δυνατότητα φυγής των τζιχαντιστών από την Μοσούλη στη ΣυρίαΟ επικεφαλής του Πενταγώνου παραδέχθηκε τη δυνατότητα φυγής των τζιχαντιστών από την Μοσούλη στη Συρία

ΠΗΓΗ

RIA Novosti, Ντμίτρι Zlodorev. Η μαχητές της απαγορευμένης  τρομοκρατικής ομάδας  του “Ισλαμικού κράτους», που έχουν περικυκλωθεί στην  ιρακινή Μοσούλη, μπορεί να διαφύγουν  στη Συρία, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στην  στρατιωτική βάση στο Φορτ Leonard Wood (Μισούρι),   δημοσιογράφος ρώτησε αν ο εκτοπισμός των μαχητών  από τη Μοσούλη στη Συρία ήταν  στο πλαίσιο του σχεδίου για την απελευθέρωση της Μοσούλης. Ο Κάρτερ δεν εισήλθε σε λεπτομέρειες του σχεδίου για την απε

λευθέρωση της Μοσούλης, προσθέτοντας ότι το σχέδιο  έχει καθοριστεί  για περισσότερο από ένα χρόνο.
“Το σχέδιο ήταν πάντα να περικυκλώσουμε την  Μοσούλη από τα ανατολικά, βόρεια και νότια,” δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου, την Τετάρτη. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο υπόλοιπος ανοικτός χώρος, είναι σημαντικός για τους ανθρώπους » και θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να ζητήσουν βοήθεια από τον ΟΗΕ και άλλους οργανισμούς.”

“Είναι πιθανό ότι οι μαχητές του ISIS να  τράπηκαν σε φυγή προς την κατεύθυνση της Συρίας … Εμείς θα τους καταστρέψουμε  στη Συρία», – δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός.