Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Smiley face

Νασράλα: H νίκη στο Χαλέπι ακύρωσε εξάπαντος την ανατροπή της συριακής διοίκησης.

Νασράλα: H νίκη στο Χαλέπι ακύρωσε εξάπαντος την ανατροπή της συριακής διοίκησης.Νασράλα: H νίκη στο Χαλέπι ακύρωσε εξάπαντος την ανατροπή της συριακής διοίκησης.

dimpenews
O ΓΓ της Hezbollah ο Sayed Hassan Nasrallah διαβεβαίωσε ότι η νίκη στο Χαλέπι είναι μια από τις μεγάλες ήττες για το στρατόπεδο των τρομοκρατών και των τοπικών και διεθνών προστατών τους και μια νίκη του στρατοπέδου που μάχεαι την τρομοκρατία.

Κατά την α΄του εμφάνιση την επαύριο της απελευθέρωσης του Χαλεπίου σε μια συνάντηση με μαθητές και φοιτητές που ανήκουν στη νεολαία της Hezbollah, ανέφερε : « αυτό είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα γιατί αυτή ήταν μια μάχη πολύ σκληρή κατά την διάρκεια της οποίας οι ένοπλες οργανώσεις δέχθηκαν κάθε είδους βοήθεια και υποστήριξη που θα μπορούσαν να έχουν .., αλλά αυτό δεν είναι το τέλος του πολέμου».
Σύμφωνα με τον ίδιο ο πόλεμος στη Συρία είχε 2 διακριτούς στόχους την ανατροπή του καθεστώτος και τον έλεγχο της Συρίας. « Δια της νίκης του Χαλεπίου ο α΄σκοπός είναι έκτοτε αποβλητέος αλλά η ανάκτηση του έλεγχου όλης της Συρίας δεν έχει ακόμη » εξασφαλιστεί, δήλωσε.

« Πρόκειται πρώτα απ΄όλα για θρίαμβο των συρίων αυτών καθ΄εαυτών ,αυτών που αποφάσισαν ν΄αντισταθούν,να συγκρουστούν με τις τρομοκρατικές οργανώσεις και να τις νικήσουν.Χωρίς τη θέλησή τους οι σύμμαχοί τους δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα », συνέχισε.

Ο Sayed Nasrallah ομοίως άσκησε κριτική στον wahhabisme που σύμφωνα μ΄αυτόν « θέλει να επιβληθεί δια της βίας στον ισλαμικό κόσμο ».

Ο Νασράλα έτσι άρχισε λόγο του:

»Αρχικά επιτρέψτε μου να επαναλάβω στους λιβανέζους,άραβες,μουσουλμάνους και χριστιανούς τις ειλικρινείς μου ευχές για τις γιορτές που βιώνουμε αυτές τις ημέρες. » Ανέφερε εκτός των άλλων » ότι σε κάποιες ημέρες θα είναι η γέννηση του Ιησού που θα εορτάσουμε. » Όπως αναφέρθηκε και στον εορατσμό που προηγήθηκε στον ισλαμικό κόσμο για τη γέννηση του Μωάμεθ.

Το χειρότερο είναι ότι στο όνομα του islam και του προφήτη του αυτοί διαπράτουν δολοφονίες, σφαγές,αποκεφαλισμούς,σταυρώσεις, τους καίνε μέσα στα κλουβιά,τους πνίγουν μέσα στα κλουβιά, μαζικές σφαγές χωρίς να ξεχνάμε ότι αυτοί υποβάλουν τις γυναίκες σε σκλαβοπάζαρο, καταστρέφουν τον ισλαμικό και μη ισλαμικό πολιτισμό και ότι ανήκει στην ανθρωπότητα , στην ιστορία, στον πολιτισμό και στην ανθρώπινη και στην πολιτιστική κληρονομιά …

Αναφέρθηκε στην Fitna (zizanie) τον εσωτερικό εμφύλιο πόλεμο στο ισλάμ …

Για τους 2 τούρκους σταρτιώτες που τους έκαψε ζωντανούς το Ισλαμικό Κράτος ο Νασράλα καταδίκασε το περιστατικό λέγοντας »γνωρίζετε ότι ο τουρκικός στρατός δεν είναι στο στρατόπεδό μας αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να καταγγέιλουμε ως οφείλαμε αυτή την βαρβαρότητα..…

όλος ο κόσμος ξέρει ότι η Τουρκία χορήγησε μια υποστήριξε όσο κανείς άλλος δεν το έκανε στη Daesh.Κατά τη συνάντηση Erdogan με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Jo Biden ο τελευταίος ήταν φανερό ότι του είπε ότι κάπως το παράκανε με την βοήθεια στην Daesh.

Όλος ο κόσμος ξέρει ότι η Τουρκία διευκόλυνε την είσοδο της Daesh σε Συρία και Ιράκ και άφησε να περάσουν όπλα, πυρομαχικά, διακίνηση τρομοκρατών ή αγοράζοντας πετρέλαιο που προερχόταν από Συρία και Ιράκ…Αλλά να που σήμερα είναι οι τούρκοι κάτω από τη φωτιά της Daesh και αυτοί δεν παίρνουν πάντα το μάθημα.

Η τουρκική κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση ως προς την Daesh και να εξέλθει από την δυαλιστική της πολιτική που έγκειται στο να την υποστηρίζει στο Ιράκ και να την πολεμάει στη Συρία.

Τα κράτη που πατρονάρουν τις ένοπλες οργανώσεις διοχέτευσαν δεκάδες χιλιάδες μαχητές. Στις μάχες στα δυτικά του Χαλεπίου και στο νότο της επαρχίας έλαβαν μέρος ,τούρκοι,ουζμπέκοι, tadjiks, άνδρες που προέρχονταν από τη Κεντρική Ασία. Ανάμεσά τους υπήρχαν εκατοντάδες καμικάζι. al manar 23.12.16