Ρωσία: Παιχνίδι ξανά με τη χρήση ιρανικής βάσης λόγω Συρίας!


Ρωσία: Παιχνίδι ξανά με τη χρήση ιρανικής βάσης λόγω Συρίας!Ρωσία: Παιχνίδι ξανά με τη χρήση ιρανικής βάσης λόγω Συρίας!

ΠΗΓΗ
Ο υπουργός Άμυνας του Ιράν έδωσε συνέντευξη στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today (RT) και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπεί στη Μόσχα ξανά να χρησιμοποιήσει την αεροπορική βάση Χαμαντάν, βάζοντας εκ νέου στο τραπέζι το θέμα, άγνωστο για ποιους λόγους.

Η μια πιθανότητα σχετίζεται με το μέλλον του προβληματικού αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» το οποίο με τα προβλήματα που έχει παρουσιάσει στο σύστημα ανάσχεσης των αεροσκαφών όταν προσνηώνονται, έχει καταστεί παθητικό και πολυέξοδο, με τα περισσότερα μαχητικά να επιχειρούν πλέον από τη βάση Χμέιμιμ στη Λατάκια της Συρίας.

Κατά συνέπεια, είναι πιθανό οι Ρώσοι να αναζητούν πρόσχημα απόσυρσής του και οι Ιρανοί να επιδιώκουν να αποσπάσουν τα δικά τους ανταλλάγματα για να προσφέρουν το πρόσχημα που θα επιτρέψει την απόσυρση και τον επαναπατρισμό του.

Η Τεχεράνη, δια του υπουργού Άμυνας, δηλώνει στην ίδια συνέντευξη ότι δεν αποδέχεται τη συμμετοχή της Σαουδικής Αραβίας στις ειρηνευτικές συνομιλίες, οπότε είναι πιθανό η σιιτική Ισλαμική Δημοκρατία να συνδέσει τη χορήγηση άδειας χρήσης της βάσης, την οποία είχε αποσύρει λόγω υπερβολικής επικοινωνιακής χρήσης από τη ρωσική ηγεσία της πρόσβασης εκεί, με τη στάση της Ρωσίας στο θέμα της συμμετοχής του μεγάλου – σουνίτη – αντιπάλου στη Μέση Ανατολή…