Smiley face

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type


Smiley face

Αλγερία : ταραχές,διαδηλώσεις …..σχέδιο αποσταθεροποίησης;


Αλγερία : ταραχές,διαδηλώσεις …..σχέδιο αποσταθεροποίησης;Αλγερία : ταραχές,διαδηλώσεις …..σχέδιο αποσταθεροποίησης;
ΠΗΓΗ

Η χρονιά του 2017 αρχίζει με το σημείο της αμφισβήτησης στην Αλγερία.Ένα κίνημα απεργίας των εμπόρων λανσαρίστηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων αποσταθεροποίησε από τη Δευτέρα αρκετές πόλεις της χώρας κυρίως στη Béjaïa, στη Kabylie λόγω του νέου νόμου των οικονομικών που τέθηκε σε ισχύ την 1η Γενάρη.

Το vidéo ενός λεωφορείου που λιθοβολείται έκανε το γύρο του διαδικτύου. Αυτό έγινε τη Δευτέρα 2 Γενάρη 2017 στην πόλη Béjaïa,που επίσης καλέιται η « Petite Suisse » της Kabylie. Διαδηλωτές κατέλαβαν ένα λεωφορείο και η σκηνή βιντεοσκοπήθηκε με κινητό.

Smiley face

Smiley face

Smiley face

Η γενική απεργία των εμπόρων της wilaya (επαρχίας) της Béjaïa (στα 228 km ανατολικά από το Αλγέρι ) θα μπορούσε να διαρκε΄σει ως την Παρασκευή.Στις 2 Γενάρη τα ρολλά των μαγαζιών κατέβηκαν. Σκοπός της απεργίας η διαμαρτυρία κατά της πτώσης των τιμών που εισήχθηκε με το νόμο οικονομικών του 2017. Οφθαλμοφανώς πολύ νέοι ,οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στα δημόσια κτίρια σύμβολα του κράτους πριν να γενικευθεί η σύγχιση.Υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των αστυνομικών και των διαδηλωτών. Ένα ααστυνομικός είναι σε σοβαρή κατάσταση και μεταφέρθηκε στο CHU της πόλης.

Και ποιός κάλεσε σε γενική απεργία; «Ένα ανώνυμο κάλεσμα διέγραψε την πορεία του εδώ και κάποιες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πέτυχε να ενώσει τους εμπόρους λιανικής και χονδρικής στην Béjaïa», παρατηρεί η El Watan. Στο κάλεσμα δεν συμμετείχε η επίσημη Γ Ένωση εμπόρων και βιοτεχνών της Αλγερίας (UGCAA), που αντίθετα κάλεσε σ΄ «επαγρύπνηση».

Την Τετάρτη το πρωί η κατάσταση παρέμενε τεταμένη στις πόλεις που σχετίζονταν. Ακόμη κι αν τα μαγαζιά ξανάνοιγαν σιγά σιγά η νύχτα σημαδεύθηκε από επεισόδια σε πολλές περιοχές της wilaya της Béjaïa, διευκρινίζει το site Algeriefocus.com. « Αλλά αυτές οι διαδηλώσεις δεν παραμένουν μόνο στις πόλεις της Kabylie καθώς διαμαρτυρίες ξέσπασαν στο Tiaret, στα δυτικά της χώρας. (…) Νυχτερινές διαδηλώσεις έγιναν στο Akbou όπου οι ταραξίες αποπειράθηκαν να επιτεθούν στην εφορία της πόλης και στην εταιρία Sonelgaz. Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν ως τις 2 H τα ξημερώματα. ».

Η προέλευση του θυμού

Στη ρίζα αυτών των ταραχών είναι ο νόμος των οικονομικών 2017, που έρχεται ακριβώς τώρα να τεθεί σε ισχύ. Το νέο φορολογικό σύστημα περιέχει πολλές αυξήσεις ΦΠΑ και των φόρων συμπεριλαμβανομένου του φόρου προστιθέμενης αξίας, που αυξάνεται από 17 έως 19%. Ο φόρος επί των προϊόντων πετρελαίου ανέβηκε προκαλώντας αύξηση των τιμών των καυσίμων.
Την Τρίτη ο Υπ.Εσωτερικών Noureddine Bedoui, από την τηλεόραση προειδοποίησε τους ταραξίες.

Σύμφωνα με τον υπουργό η γενική απεργία επιβλήθηκε στους εμπόρους από άτομα που επιχειρούν να ενσπείρουν την ανταραχή στη χώρα σύμφωνα με το site Kabylie news. κατηγορεί σκοτεινές δυνάμεις , από το εξωτερικό ξένος δάκτυλος που αποπειράται να επιβάλει την οπτική του με μια campagne αποσταθεροποίησης προσβλέποντας να δυσφημίσει την εκτελεστική εξουσία αναφέρει το Algériefocus.com.
tv5 4.1.17

Με το πρόσχημα μιας ακόμη ετεροχρονισμένης αραβικής άνοιξης οι νεοαποικιοκρατικές δυνάμεις του γνωστού άξονα στοχεύουν μια χώρα που παρέλαβε πριν 2 ημέρες 8 ρωσικά Μig, που είναι σταθερός σύμμαχος της διοίκησης Άσαντ που διαφοροποιείται σε ψηφίσματα ΟΗΕ κι αραβικής Λίγκας που ακολουθεί την ανεξάρτητη γραμμή.Που δεν τροφοδότησε με χιλιάδες τζιχαντιστές τα μέτωπα της Μ Ανατολής όπως έκανε με 5000 η πρωταθλήτρια εξαγωγής τρομοκρατών γείτονά της Τυνησία.Που πάντα αποτελεί το κόκκινο πανί για τη γαλλική αποικιοκρατία γιατί αποτίναξε το ζυγό της με πόλεμο ανεξαρτησίας.

Δυστυχώς τα γαλλόφωνα μέσα αρχίζουν να υποδαυλίζουν τη φωτιά όπως στο συριακό…..την ώρα που περνούν συνοπτικά ότι τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς κάηκαν 900 αυτοκίνητα στη Γαλλία.

*αλγερινοί καταγγέλουν ότι οι εικόνες αυτές που διαδίδουν τα γαλλικά πρακτορεία και όχι μόνο δεν είναι αυθεντικές.


Smiley face Smiley face Smiley face

Smiley face