Και η Γαλλία που εξόπλιζε τους τζιχαντιστές επιτίθεται στον Άσαντ


Και η Γαλλία που εξόπλιζε τους τζιχαντιστές επιτίθεται στον ΆσαντΚαι η Γαλλία που εξόπλιζε τους τζιχαντιστές επιτίθεται στον Άσαντ
ΠΗΓΗ
Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του αμφιλεγόμενου βρετανού ΥΠΕΞ Boris Johnson για από κοινού επίθεση με ΗΠΑ κατά Συρίας ήταν η σειρά του γάλλου ομολόγου του να σπεύσει προς προς επίρρωση των λεγομένων αυτού.

O γάλλος ΥΠΕΞ Jean-Marc Ayrault διαβεβαίωσε ότι οι γαλικκές μυστικές υπηρεσίες θα διαδώσουν σε κάποεις ημέρες την «απόδειξη» σύμφωνα με την οποία ο συριακός στρατός είναι στη ρίζα της διατεινόμενης επίθεσης με χημικά στο Khan Cheikoun.
Η Γαλλία θα φέρει σε «κάποιες ημέρες […] την απόδειξη ότι το συριακό καθεστώς οργάνωσε καλά το χημικό χτύπημα » στην πόλη Khan Cheikoun, που προκάλεσε 87 νεκρούς στις 4 Απρίλη δήλωσε ο Jean-Marc Ayrault, στις 19.4.17

Ένας ειδήμονας του #MIT αμφισβητεί τις αμερικανικές αποδείξεις που κατηγορούν τη Δαμασκό για χημική επίθεση.*
Ο Γάλλος ΥΠΕΞ συνεχίζει
«Έχουμε στοιχεία που μας θα μας επιτρέψουν ν΄αποδείξουμε ότι το καθεστώς χρησιμοποίησε εν γνώσει του το χημικό όπλο», δήλωσε ό Jean-Marc Ayrault στο κανάλι της βουλής και τόνισε ότι οι γαλλικε΄ς μυστικές υπηρεσίες διέθεταν τα στοιχεία. «Σε κάποιες ημέρες θα μπορούσα να σας φέρω την απόδειξη », πρόσθεσε.

«Δεν είμαστε οι μόνοι. Το OIAC θα συνεχίσει την έρευνά του», είπε.
Ο καθηγητής Theodore Postol του MIT της Μασαχουσέτης.rt

H Γαλλία που πούλησε τον τελευταίο μήνα στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 500 εκατομυρίων euros στη Σ Αραβία για να τη βοηθήσει να συντρίψει την Yεμένη.
Η Γαλλία που παρασημοφόρησε το 2016 τον κληρονόμο πρίγκιπα του θρόνου της Σ Αραβίας του βασιλείου των αποκεφαλιστών ουαχαμπιτών τον Mohammed ben Nayef.
Συνεχίζονται οι »αποκαλύψεις » διαμορφώνουν κλίμα.Πριν λίγο το AFP μεταδίδει ότι ‘αδιαμφισβήτητα’ αποτελέσματα ότι ουσία αέριο sarin χρησιμοποιήθηκε στη Συρία σύμφωνα με το chemical watchdog.