Άσαντ: Καμιά επίθεση με χημικά! Πρόκειται για προβοκάτσια για να μας χτυπήσουν οι ΗΠΑ.


Άσαντ: Καμιά επίθεση με χημικά! Πρόκειται για προβοκάτσια για να μας χτυπήσουν οι ΗΠΑ.Άσαντ: Καμιά επίθεση με χημικά! Πρόκειται για προβοκάτσια για να μας χτυπήσουν οι ΗΠΑ.
ΠΗΓΗ

Δεν υπήρξε επίθεση με χημικά στο Khan Cheikhoun, στην επαρχία του Idlib, αυτή είναι μια προβοκάτσια για να δικαιολογήσει το χτύπημα κατά της αεροπορικής βάσης Shayrat, δήλωσε την Πέμπτη ο Bachar el-Assad σε συνέντευξή του στο Sputnik και στο Ria novosti.« Πιστεύουμε σε αυτήν την εκδοχή γιατί η επίθεση προετοιμάστηκε από πριν, δεν ήθελαν ν΄ακούσουν,να ερευνήσουν, δεν επιθυμούσαν παρά να εξαπολύσουν την επίθεσή τους. Εκτιμούμε ότι είναι μια προβοκάτσια για μια και μόνο αιτία : αν υπήρχε μια διαρροή αερίου ή επίθεση […], πως η πόλη θα συνέχιζε να ζει; Δεν εκκένωσαν τον πληθυσμό.Κανείς δεβν εγκατέλειψε την πόλη,η ζωή συνεχίζεται στους κανονικούς ρυθμούς της »,ανέφερε ο πρόεδρος.

« Αυτή η περιοχή είναι υπό τον έλεγχο της al-Nosra, που είναι μέρος της Al-Qaïda. Οι μόνες πληροφορίες που ο κόσμος απέκτησε [αναφορικά με τα γεγονότα του Khan Cheikhoun, ] προέρχονται από ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο YouTube από αυτήν την οργάνωση — την al-Nosra, εμείς επομένως δεν μπορούμε να θεμελειώσουμε τη γνώμη μας σε αυτές τις πληροφορίες », σημείωσε ο πρόεδρος.

« Οι φωτογραφίες τους όπου βλέπουμε παιδιά που σκοτώθηκαν από χτύπημα ρωσικό — μαθαίνουμε στη συνέχεια ότι επρόκειτο για λάθος και ότι βιντεοσκόπησαν ένα αγόρι αφού το κάλυψαν με λα΄σπη και το ψέκασαν με αίμα το αίμα είναι ψεύτικο κλπ. Αυτά τα ειδικά εφφέ ήταν μέρος των δραστηριοτήτων τους », σημείωσε ο Bachar el-Assad.sputnik 20.4.17

»Δεν γνωρίζουμε αν το μέρος που χτυπήσαμε στις 4 στις 11h30 ήταν μια αποθήκη χημικών όπλων.Σύμφωνα με τα μυθεύματα τους η επίθεση συνέβη μεταξύ 6-6.30 π.μ. εμείς δεν ξεκινήσαμε καμιά επίθεση εκείνη τη στιγμή.Δεν έχουμε επομένως παρά εκδοχές: είτε η επίθεση έγινε προς το μεσημέρι ή στις 11h30, είτε αυτή είναι μια προβοκάτσια και δεν υπήρξε καμιά επίθεση» » είπε.

‘‘Δεν υπήρξε καμία επίθεση αερίου ούτε επίθεση σε αποθήκη αερίου στη Khan Cheikhoun » τόνισε.

Assad: »η Δύση και οι ΗΠΑ εμπόδισαν μια αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Εθνών να έρθουν για τί αν έρχονταν θα εύρισκαν ότι όλα ήταν μυθεύματα όσα έγιναν στο Khan Shaikhoun και ότι ήταν μια κατασκευασμένη ιστορία και ψέμα πάνω στο ψέμα. »Συριακή Προεδρία.

Για το χτύπημα των ΗΠΑ στη Shayrat όπου σύμφωνα με τους επιτιθέμενους υπήρχαν αποθήκες χημικών όπλων.

« Στόχευσαν όλες τις αποθήκες αλλά δεν υπήρξε διαφυγή αερίου στο έδαφος του αεροδρομίου. Κανένας από τους στρατιωτικούς μας ή το προσωπικό δεν υπήρξε θύμα αερίου. Πιστεύουμε επομένως ότι δεν υπήρξε επίθεση με τοξικό αέριο αυτή ήταν μια προβοκάτσια προορισμένη να δικαιολογήσει την επίθεση κατά της Shayrat », τόνισε ο Assad.sputnik