Ο Άσαντ κατηγόρησε τη Δύση ότι εμποδίζει την έρευνα για το αν υπήρξαν χημικά


Ο Άσαντ κατηγόρησε τη Δύση ότι εμποδίζει την έρευνα για το αν υπήρξαν χημικάΟ Άσαντ κατηγόρησε τη Δύση ότι εμποδίζει την έρευνα για το αν υπήρξαν χημικά
ΠΗΓΗ

Οι ΗΠΑ και άλλες Δυτικές χώρες μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια για να διερευνηθεί η χημική επίθεση στο Han Sheyhun, δήλωσε σε συνέντευξή του στο RIA Novosti ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Επισήμως, στείλαμε μια επιστολή προς τα Ηνωμένα Έθνη, στην οποία ζητήθηκε να αποστείλει αντιπροσωπεία των εμπειρογνωμόνων για να ερευνήσουν τι συνέβη στο Han Sheyhun. Βέβαια, μέχρι τώρα δεν έστειλαν κανέναν, γιατί οι Δυτικές χώρες και οι Ηνωμένες Πολιτείες εμποδίζουν την άφιξη των τυχόν αντιπροσωπειών,»- είπε ο Άσαντ.

Υπενθύμισε ότι μετά από μια άλλη επίθεση, η οποία συνέβη πριν από μερικά χρόνια που διαπράχθηκε από τους τρομοκράτες στο Χαλέπι της Συρίας ζήτησε επίσης από τον ΟΗΕ να στείλει εμπειρογνώμονες για να «αποδείξει ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν αέρια κατά των Συριακών στρατευμάτων ». Στη συνέχεια υπήρξαν αρκετές παρόμοιες περιπτώσεις, αλλά ο ΟΗΕ δεν απέστειλε την αντιπροσωπεία στην Συρία.

«Γιατί αν έρθουν οι ειδικοί θα διαπιστώσουν ότι όλες οι ιστορίες τους για το τι συνέβη στο Χαν Sheyhun και την επίθεσή τους στη βάση Shajrat ήταν ένα ψέμα Αυτός είναι ο λόγος που δεν στέλνουν,.» – είπε ο Πρόεδρος της Συρίας.

Σημείωσε ότι οι μόνες επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι οι επαφές ανάμεσα στη Ρωσία και διάφορες χώρες για την οργάνωση της άφιξης της αντιπροσωπείας των εμπειρογνωμόνων. «Μέχρι τώρα καμία θετική είδηση γι ΄αυτό, αν θα φτάσουν ή όχι, σε μας δεν υπάρχει» – είπε ο Σύρος πρόεδρος .