Άσαντ: Στόχος της Δύσης είναι η Βαλκανοποίηση της Συρίας και η δημιουργία Φιλο-Ισραηλινού Κουρδιστάν!


Άσαντ: Στόχος της Δύσης είναι η Βαλκανοποίηση της Συρίας και η δημιουργία Φιλο-Ισραηλινού Κουρδιστάν!Άσαντ: Στόχος της Δύσης είναι η Βαλκανοποίηση της Συρίας και η δημιουργία Φιλο-Ισραηλινού Κουρδιστάν!

GROTHIA.GR: ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ..ΤΟ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ!! ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙ-ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ!

ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΔΙΕΚΔΗΚΕΙ ΕΔΑΦΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΧΩΡΕΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!!! ΙΡΑΚ, ΣΥΡΙΑ, ΙΡΑΝ, ΤΟΥΡΚΙΑ! ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ…

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ SPUTNIK

Τα ζητήματα αυτοδιαχείρισης στη Συρία πρέπει να επιλυθούν στο πλαίσιο του συνταγματικού πλαισίου, δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Ασάντ, στο Σπούτνικ σε συνέντευξή του, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για αυτονομία των Κούρδων μόλις επέλθει η ειρήνη.

Ο Ασαντ δήλωσε ότι η έλλειψη σταθερότητας και κυβερνητικού ελέγχου σε ορισμένες περιοχές της χώρας παρέχει στις τοπικές αρχές “δικαιολογία του σήμερα”  να υποστηρίξουν υπέρ τον “αυτοέλεγχο-ανεξαρτητοποίηση περιοχών”.

«Όταν υπάρχει σταθερότητα και η κυβέρνηση αναλαμβάνει τον έλεγχο της χώρας, βεβαίως δεν υπάρχει δικαιολογία για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας κατάστασης, εκτός εάν υπάρχει ένα σύνταγμα που επιτρέπει σε μια συγκεκριμένη περιοχή να έχει τη συνομοσπονδία ή την ομοσπονδία ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο διακυβέρνησης», δήλωσε .

Ο Άσαντ δήλωσε ότι η Δαμασκός έχει την εντύπωση ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των Συρίων δεν πιστεύει ποτέ στην αυτοδιοίκηση ή τη συνομοσπονδία».

“Είναι καλύτερα να περιμένουμε να συζητήσουμε το επόμενο σύνταγμα μεταξύ των διαφορετικών συριακών αποχρώσεων μεταξύ μας”, τόνισε ο ηγέτης της Συρίας.

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Ασάντ ανέφέρε ότι το θέμα της κατάργησης της λέξης “Αραβική” από τον επίσημο τίτλο “Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας” θα πρέπει να επιλυθεί μέσω δημοψηφίσματος.

“Εάν οι Σύριοι δεν πιστεύουν στη λέξη« αραβικό κράτος », ποιο είναι το νόημα της ύπαρξης αυτής της λέξης;» δήλωσε ο Άσαντ . “Δεν θα έλεγα ότι αυτό είναι σωστό ή λάθος μέχρι οι Συριαί να έχουν τη δική τους γνώμη σε δημοψήφισμα”.

Το θέμα έρχεται τους τελευταίους μήνες, αφού η Ρωσία κυκλοφόρησε ένα σχέδιο του συντάγματος της Συρίας με τη κατάργηση της λέξης “Άραβική” από το όνομα της Συριακής δημοκρατίας.

“Είναι ακόμη νωρίς για να συζητήσουμε αυτό το θέμα, δεν είναι ζήτημα διαμάχης, εννοώ, κανείς δεν το συζητάει τώρα.” Λίγα άτομα στη Συρία, κυρίως μεταξύ των Κούρδων, αναφέρουν αυτό το ζήτημα.

Το σχέδιο αυτό συντάχθηκε από Ρώσους εμπειρογνώμονες στα κόμματα της συριακής σύγκρουσης κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στην Αστάνα που έλαβαν χώρα στις 23-24 Ιανουαρίου.
Αργότερα, το Σπούτνικ έλαβε το πλήρες κείμενο του συριακού συντάγματος που συνέταξε η Ρωσία.

Η ίδρυση του νέου συριακού συντάγματος θεωρείται κρίσιμο για την επίτευξη ειρήνης στη χώρα.

Εκτός από την αυτοδιαχείριση, ο κοσμικός χαρακτήρας είναι το πιο αμφιλεγόμενο ζήτημα μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης,η οποίας ευνοεί ένα μόνιμα μονόπλευρο θρησκευτικό κράτος, ανέφερε ο Άσαντ.

“Οι περισσότερες από τις φατρίες που προφανώς εντάχθηκαν στις διαπραγματεύσεις στην Αστάνα και μέρος αυτών στη Γενεύη, δεν αποδέχονται ένα κοσμικό κράτος, θέλουν το θρησκευτικό κράτος, το ισλαμικό κράτος”, ανέφερε ο Άσαντ.

Χαρακτήρισε τη διαφωνία ως πιθανώς «το σημαντικότερο μέρος» των διαπραγματεύσεων για το μελλοντικό σύνταγμα της Συρίας.
Η συριακή διαμάχη συζητήθηκε σε παράλληλες συνομιλίες στην ελβετική πόλη της Γενεύης και στην πρωτεύουσα του Καζακστάν της Αστάνα.
Ο πέμπτος γύρος των διαπραγματεύσεων της Γενεύης με αντικείμενο τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών για τη συμφιλίωση της Συρίας ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου χωρίς να σημειωθεί σημαντική πρόοδος.

Η Αστάνα παρέχει ξεχωριστή πλατφόρμα για ειρηνευτικές συνομιλίες στη Συρία, με τρεις γύρους διαπραγματεύσεων από την αρχή του έτους.