Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Smiley face

Αντιπερισπασμός η Βόρεια Κορέα; Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να χτυπήσουν το Ιράν με πυραύλους Cruise Tomahawk λένε Ρώσοι Αναλυτές

Αντιπερισπασμός η Βόρεια Κορέα; Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να χτυπήσουν το Ιράν με πυραύλους Cruise Tomahawk λένε Ρώσοι ΑναλυτέςΑντιπερισπασμός η Βόρεια Κορέα; Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να χτυπήσουν το Ιράν με πυραύλους Cruise Tomahawk λένε Ρώσοι Αναλυτές
«Βόμβα» εξαπέλυσαν Ρώσοι ειδικοί αμυντικοί αναλυτές και σύμβουλοι του Κρεμλίνου, οι οποίοι έδωσαν στο τύπο σοβαρή εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ αναμένεται να χτυπήσουν το Ιράν υλοποιώντας το σχέδιο του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την προ καιρού συνάντηση του με τον Τραμπ.

Όλες οι ενδείξεις και οι πληροφορίες των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών συνηγορούν σε επικείμενο κτύπημα των ΗΠΑ από τον Περσικό Κόλπο στην Τεχεράνη και σε τοποθεσίες που βρίσκονται πυρηνικά εργοστάσια.
Η δικαιολογία για την επίθεση θα είναι η μυστική κατασκευή πυρηνικών όπλων από τους Ιρανούς.
«Εφόσον οι ΗΠΑ εξετάζουν σοβαρά τη δυνατότητα προληπτικού χτυπήματος σε στόχους στη Βόρεια Κορέα, έχουν σίγουρα παρόμοια σχέδια κατά του Ιράν» , δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου για τη Μελέτη της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας, A. Bagdasarov.

«Σε κοντινή απόσταση από τις ακτές της Βόρειας Κορέας θα γίνει μαζική εκτόξευση πυραύλων «Tomahawk» επί του εδάφους .
Γνωρίζουμε επίσης ότι στην περιοχή πλέει ένα αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ. Μετά προφανώς θα έρθει και η σειρά της Τεχεράνης. Νομίζω ότι οι Αμερικανοί θα κτυπήσουν με προληπτική επίθεση πυραύλων «Tomahawk» το ιρανικό έδαφος. Η απόφαση αυτή, κατά τη γνώμη μου, είναι ακριβώς στο πνεύμα του Προέδρου των ΗΠΑ Ν.Τραμπ», δήλωσε ο Bagdasarov..

Ερωτ: Γιατί οι ΗΠΑ απλά δεν ανανεώνουν τις κυρώσεις κατά της Τεχεράνης;

«Θα ήταν μια λύση στο πνεύμα του Ομπάμα και ο Τραμπ δεν συμφωνεί . Επιπλέον, στην πραγματικότητα, η ενίσχυση των κυρώσεων θα είχε μικρό αντίκτυπο στην ιρανική οικονομία.

Οι Ιρανοί με την σειρά τους νομίζω, θα χτυπήσουν αμερικανικούς στόχους στον Περσικό Κόλπο, και στο Ισραήλ. Αν τότε απαιτηθεί χερσαία επιχείρηση κατά του Ιράν θα απαιτηθούν οπωσδήποτε 300.000 με 1.000.000 στρατεύματα», κατέληξε ο Ρώσος αναλυτής.

Αυτό όμως περιγράφει ένα σαφέστατο σενάριο έναρξης του τρίτου παγκοσμίου πολέμου και τίποτα λιγότερο.

Αντιπερισπασμός η Βόρεια Κορέα; Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να χτυπήσουν το Ιράν με πυραύλους Cruise Tomahawk λένε Ρώσοι – Ολόκληρο το σενάριο τρίτου παγκοσμίου πολέμου παραμονές των ιρανικών εκλογών – Εικόνα0

Χθες ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson κατηγόρησε την Τεχεράνη ως «χορηγό» της τρομοκρατίας ενώ επέκρινε έντονα το κοινό ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης (SVPD) σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Την ανακοίνωση με ένδειξη «κατεπείγον» την υλοποίησε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε λιγότερο από μία ώρα, καλλιεργώντας ανάλογο κλίμα και παρουσιάζοντας ουσιαστικά τα «προεόρτια» μιας πιθανής αμερικανικής επέμβασης.

Συγκεκριμένα ο Tillerson κατηγόρησε την «συνεχιζόμενη προκλητική και ανησυχητική δραστηριότητα των ιρανικών αρχών…και τόνισε ότι απαιτείται από εμάς να αντιμετωπίσουμε τις απειλές από το Ιράν, οι οποίες είναι προφανές ότι είναι πολλές».

«Την παραμονή των εκλογών οι ΗΠΑ υπονομεύουν τη θέση του σημερινού προέδρου του Ιράν Χασάν Ρουχανί», τονίζει ο ίδιος.

«Με την πρώτη ματιά, αυτό φαίνεται παράλογο. Ο Rouhani έχει καλές σχέσεις με πολλούς δυτικούς πολιτικούς . Οι ΗΠΑ όμως έχουν προσεγγίσει το Ισραήλ πολύ στενά και ως εκ τούτου τώρα στρέφονται κατά του Ιράν, προφανώς ικανοποιώντας ισραηλινές απαιτήσεις. Αν όμως έρθει στην εξουσία ο νυν υποψήφιος και πρώην ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ , το Ιράν θα αλλάξει Ρότα και θα απομονωθεί ακόμα πιο πολύ», δηλώνει ο Ρώσος ειδικός .

«Ο Rohani, ο οποίος θεωρείται ένας φιλοδυτικός ηγέτης μέσα στο Ιράν υπόσχεται ότι η συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα θα οδηγήσει σε βελτίωση της οικονομικής και γεωπολιτικής κατάστασης της χώρας.

Η Ουάσιγκτον όμως με δηλώσεις και κινήσεις της υποτιμά και συγχρόνως προκαλεί την αύξηση της δυσαρέσκειας μεταξύ του πληθυσμού κατά του Rouhani.

Η άφιξη ακραίων στην εξουσία όμως θα λύσει τα χέρια των Αμερικανών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτή την περίπτωση, θα θέσουν το Ιράν σε πλήρη διεθνή απομόνωση και τότε κανείς δεν θα εμποδίσει την Ουάσιγκτον να επαναλάβει το σενάριο της Συρίας στο Ιράν», υπογράμμισε ο Stanislav Tarasov .

«Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Οι Αμερικανοί θα παίξουν το κουρδικό χαρτί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τώρα τους Κούρδους της Συρίας, επιπλέον, παρέχουν αυτονομία στους Κούρδους του Ιράκ. Επίσης η Ουάσινγκτον εμμένει στη γραμμή, ακόμη και αν τα «σπάσει» με την Τουρκία έναν σημαντικό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ.

Με την βοήθεια των Κούρδων νομίζω ότι οι Αμερικανοί θα εισβάλουν και στο Ιράν. Ο κουρδικός λαός κατοικεί μεταξύ των τεσσάρων χωρών-Τουρκία, Ιράν, Ιράκ και Συρία. Προς το παρόν, μόνο οι Κούρδοι στο Ιράκ έχουν χαρακτηριστικά κράτους, με περιφερειακή κυβέρνηση (KRG) στην πόλη Ερμπίλ.

Παρόμοια αυτονομία θα επιδιώξουν οι ΗΠΑ να δώσουν στους Κούρδους στη Συρία . Έτσι θα μείνουν οι Κούρδοι του Ιράν και της Τουρκίας οι οποίοι δεν έχουν αυτονομία αλλά συμμετέχουν ενεργά στην πολιτική ζωή.

«Οι Κούρδοι διαμοιράζονται όχι μόνο σε τρεις χώρες με διαφορετικά σύνορα, αλλά και σε τρία πολιτικά κινήματα.

Δύο από αυτά, (είναι το κλειδί είναι στην πραγματικότητα), είναι το κόμμα του ανεξάρτητου ιρακινού Κουρδιστάν, και αιώνιος αντίπαλος του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (KDP) και η Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν (PUK). Το τρίτο κόμμα το έχουν αναγνωρίσει οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία ως τρομοκρατική οργάνωση και είναι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ).

Αλλά οι κουρδικές εσωτερικές έριδες δεν δημιουργούν δυσκολίες στις ΗΠΑ. Μπορούμε να προβλέψουμε ότι οι Αμερικανοί θα δράσουν κατά του Ιράν ενώ θα αυτονομηθούν οι Κούρδοι της Συρίας, του Ιράκ και της Τουρκίας .

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν η Ουάσιγκτον θα κτυπήσει το Ιράν θα αυξηθούν οι κίνδυνοι για τη Ρωσία;…ο αναλυτής απάντησε :
«Θα υπάρξει ουσιαστική αύξηση. Στην περίπτωση αυτή, η ένοπλη σύγκρουση θα έρθει κοντά στα νότια σύνορά της Ρωσίας . Η Μόσχα θέλοντας να επηρεάσει την κατάσταση θα δράσει από κοινού με το Ιράν και τη Συρία υπέρ του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ», κατέληξε ο Ρώσος αναλυτής