Δεν είναι «Fake New» : Η Σαουδική Αραβία εξελέγη από τον ΟΗΕ «για να προστατέψει τα δικαιώματα των γυναικών»


Δεν είναι «Fake New» : Η Σαουδική Αραβία εξελέγη από τον ΟΗΕ «για να προστατέψει τα δικαιώματα των γυναικών»

Δεν είναι «Fake New» : Η Σαουδική Αραβία εξελέγη από τον ΟΗΕ «για να προστατέψει τα δικαιώματα των γυναικών» ΠΗΓΗ
ALEX CHRISTOFOROU
Δεν πρόκειται για φάρσα: Ο ΟΗΕ εξέλεξε τη Σαουδική Αραβία στην επιτροπή δικαιωμάτων των γυναικών.
Η Σαουδική Αραβία είναι σήμερα μία από τις 45 χώρες που, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην «προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών, τεκμηριώνοντας τη πραγματικότητα της ζωής των γυναικών σε όλο τον κόσμο, και διαμορφώνοντας παγκόσμια πρότυπα για την ισότητα των φύλων και τη χειραφέτηση των γυναικών.»
Η Σαουδική Αραβία εξελέγη με μυστική ψηφοφορία την περασμένη εβδομάδα στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ (ECOSOC).

Η ομάδα του UN Human Rights Watch που εδρεύει στη Γενεύη καταδίκασε τα Ηνωμένα Έθνη για την εκλογή της Σαουδικής Αραβίας

«Το πιο μισογυνιστικό καθεστώς στον κόσμο,» στη θητεία 2018-2022 της Επιτροπής για το Καθεστώς των Γυναικών του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών «αφιερωμένη αποκλειστικά στην προώθηση της ισότητας των φύλων και τη χειραφέτηση των γυναικών.»

Ο Hillel Neuer, εκτελεστικός διευθυντής του παρατηρητηρίου του ΟΗΕ συνεχίζει …

«Η εκλογή της Σαουδικής Αραβίας για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών είναι σαν να βάλεις έναν εμπρηστή αρχηγό της πυροσβεστικής υπηρεσίας μιας πόλης».

«Είναι παράλογο.»

«Κάθε σαουδαράβισσα γυναίκα πρέπει να έχει έναν αρσενικό κηδεμόνα ο οποίος παίρνει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις για λογαριασμό της, ελέγχοντας τη ζωή μιας γυναίκας από τη γέννησή της μέχρι το θάνατο. Η Σαουδική Αραβία απαγορεύει επίσης στις γυναίκες να οδηγήσουν αυτοκίνητο».

«Μακάρι να μπορούσα να βρω τις λέξεις για να εκφράσω το πώς αισθάνομαι ακριβώς αυτή τη στιγμή. Είμαι «Σαουδαράβισσα» και αυτό το αισθάνομαι σαν προδοσία» έγραψε μια Σαουδαράβισσα γυναίκα που κάνει το διδακτορικό της στο διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αυστραλία.

Τουλάχιστον 5 χώρες ψήφισαν την Σαουδική Βαρβραβία: Βέλγιο,Τσεχία,Εσθονία,Φινλανδία,Γερμανία,Γαλλία,Ιρλανδία,Ιταλία,Πορτογαλία,Σουηδία,Ηνωμένο Βασίλειο[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]