Εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία: Τι δεν λένε για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στην Υεμένη


Εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία: Τι δεν λένε για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στην ΥεμένηΕγκλήματα πολέμου και γενοκτονία: Τι δεν λένε για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στην Υεμένη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
1) 26.171 βόμβες σε ένα χρόνο έριξε ο ‘νομπελίστας Ειρήνης’ Ομπάμα σε 7 χώρες – Οι ΗΠΑ πίσω από τον πόλεμο της Υεμένης
2) Ο Τραμπ σκέφτεται να συμμετέχει πιο ενεργά στον πόλεμο της Υεμένης βοηθώντας τους εισβολείς Σαουδάραβες!
3) Η Ρωσία σχεδιάζει να δημιουργήσει ναυτική βάση στην Υεμένη ως αντίποινα για τη στρατιωτική συμμετοχή των ΗΠΑ στη Συρία
4) Πολίτες της Υεμένης διαμαρτυρήθηκαν κατά των Σαουδαράβικων βομβαρδισμών και των προδοτών που τους υποστηρίζουν!
5) Υεμένη: Τεράστια διαδήλωση κατά των Σαουδαράβων κατακτητών!
6) Ρώσος υφυπουργός Άμυνας: «Κοιτάξτε τη Συρία και την Υεμένη. Ποιος είναι ο επόμενος;»
7) Υεμένη: 10.000 οι νεκροί άμαχοι εξ’αιτίας των ΗΠΑ και των Σαουδαράβων
8) ΥΕΜΕΝΗ: 720 σχολεία βομβαρδίστηκαν από συμμαχία Σ. Αραβίας-ΗΠΑ

Εάν το κοινό θα βασιζόταν μόνο στην αμερικανική κυβέρνηση και τα αντίστοιχα στελέχη της για την πηγή ειδήσεων, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι το Ιράν είναι υπεύθυνο για την τρέχουσα κρίση που κατακλύζει την Υεμένη, τη φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου.

Από το Reuters:
“Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότερα από 3 εκατομμύρια εκτοπισθέντες στον πόλεμο στην Υεμένη, τώρα στο τρίτο έτος. Εκατομμύρια άνθρωποι αγωνίζονται επίσης να τρέφονται.

“Θα πρέπει να σταματήσουμε τις προσπάθειες του Ιράν να αποσταθεροποιήσει ακόμα μια χώρα και να δημιουργήσει μια άλλη πολιτοφυλακή για τη Λιβανέζικη Χεζμπολάχ”, δήλωσε ο Mattis [υπουργός Άμυνας Jim Mattis] Στο Ριάντ, μετά από συνάντηση με ανώτερους αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας. ”

Σημειώστε πώς η έκθεση Reuters εξηγεί την τρέχουσα ανθρωπιστική κρίση, αλλά στη συνέχεια μεταβαίνει σε δήλωση της διοίκησης Trump, η οποία κατανέμει άμεσα την ευθύνη για την κρίση αυτή στην ιρανική κυβέρνηση.

Υπάρχει όμως Ιράνικό φταίξιμο για την τρέχουσα κρίση στην Υεμένη;

Εάν το Ιράν, το οποίο έχει σχετικά χαμηλές στρατιωτικές δαπάνες – και έχει βυθιστεί από τις οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ – είναι πραγματικά ικανό να αποσταθεροποιήσει την Υεμένη, τότε σίγουρα τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης θα είναι σε θέση να παράσχουν συγκεκριμένες αποδείξεις για αυτή τη σχέση Ιράν-Χούθι (αντάρτες της Υεμένης ΄φιλα προσκύμενησ τη χεσμπολάχ και κατά των Σαουδαράβων).

Εκτός από την έλλειψη άμεσων αποδείξεων, αυτές οι αναφορές δεν απαντούν επίσης σε δύο σημαντικές ερωτήσεις. Πρώτον, πώς μπορεί το Ιράν να φέρει όπλα στην Υεμένη μπροστά σε έναν αποκλεισμό από τη Σαουδική Αραβία, η οποία κατέστρεψε εντελώς τη χώρα;

Και δεύτερον, γιατί μέχρι που τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ δεν μπόρεσαν να βρουν κάποια ένδειξη μεγάλης κλίμακας συμμετοχής του Ιράν; Όπως σημειώνουν οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ που υπέβαλαν έκθεση των διαπιστώσεών τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας:

“Η επιτροπή δεν έχει βρει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να επιβεβαιώσει οποιαδήποτε άμεση μαζική προμήθεια όπλων από την κυβέρνηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, καιεπίσης δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα στρατιωτικά όπλα είναι ιρανικής κατασκευής . ”

Εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία: Τι δεν λένε για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στην Υεμένη2Αν και οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ δεν μπόρεσαν να βρουν τεράστιες αποδείξεις για την παρέμβαση του Ιράν, βρήκαν αποδεικτικά στοιχεία για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τη Σαουδική Αραβία.

Λόγω αυτής της πλήρους έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων για οποιαδήποτε απτή συμμετοχή του Ιράν στη Υεμένη, ακόμη και η Washington Post δεν είχε άλλη επιλογή παρά να δημοσιεύσει τα εξής:

“Ωστόσο, όπως υποστηρίζει πρόσφατα το άρθρο του περιοδικού Chatham House του Διεθνούς Συμβουλίου του Μαΐου του 2016, η υποστήριξη της Τεχεράνης για τους Χούθι είναι περιορισμένη και η επιρροή της στην Υεμένη είναι περιθωριακή. Είναι απλά ανακριβές να ισχυριζόμαστε ότι οι Χούθι είναι ιρανοί πληρεξούσιοι. ”

Εάν επαναλάβετε ένα ψέμα αρκετές φορές, οι άνθρωποι θα το πιστέψουν. Αν επαναλάβετε τον ισχυρισμό ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν αναπτύξε όπλα μαζικής καταστροφής, οι άνθρωποι θα πιστεύουν ότι ήταν δικαιολογημένη η επιθεση στο Ιράκ. Αν επαναλάβετε τον ισχυρισμό ότι το 2011 ο Μουαμάρ Καντάφι ήταν γενοκτονικός μανιακός που διέταξε τις δυνάμεις του να διαπράξουν μαζικούς βιασμούς, οι άνθρωποι θα πιστέψουν ότι ήταν δικαιολογημένη η επιλογή επίθεσης στη Λιβύη. Εάν επαναλάβετε τον ισχυρισμό ότι ο Bashar al-Assad χρησιμοποίησε χημικά όπλα το 2013 (παρόλο που οι έρευνες του ΟΗΕ κατέληξε ότι δεν το έκανε) και ότι τα χρησιμοποίησε πάλι το 2017 (παρόλο που πολύ διακεκριμένοι διανοούμενοι έχουν ολοκληρώσει δεν υποστηρίζουν αυτό το συμπέρασμα), τότε οι άνθρωποι θα πιστέψουν ότι είναι δικαιολογημένη η επίθεση στη Συρία.

Αν επαναλάβετε επανειλημμένα την άποψη ότι οι αντάρτες του Houthi υποστηρίζονται από το Ιράν, οι άνθρωποι θα το πιστέψουν.

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι το Ιράν έχει συμφέρον στη σύγκρουση της Υεμένης και πιθανότατα προσπάθησε να στείλει την υποστήριξή τους αντάρτες Χούθι με κάποιο τρόπο (πολιτικό, συμβολικό ή με άμεση στρατιωτική βοήθεια). Όμως, το γεγονός είναι ένα! Οτι τα κυριότερα μέσα ενημέρωσης δεν είναι σε θέση να παράσχουν οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία για οποιαδήποτε μεγάλη συμμετοχή που συνέβαλε στην αποσταθεροποίηση της Υεμένης.

Η αλήθεια είναι μια! Η Σαουδική Αραβία έχει δαπανήσει τεράστια χρηματικά ποσά που οπλίζουν φανατικούς τζιχάντιστές με σκοπό να αποσταθεροποίησουν τον στενό σύμμαχο του Ιράν, τη Συρία. Τα διαρρέοντα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον δείχνουν ότι η κυβέρνηση Ομπάμα είχε πλήρη επίγνωση ότι η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ χρηματοδοτούν άμεσα το ISIS.