Ιράν: Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τον Άσαντ


Ιράν: Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τον ΆσαντΙράν: Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τον Άσαντ

Η Ιρανική Επαναστατική Φρουρά είπε ότι το Ιράν θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασάντ στέλνοντας στρατιωτικούς συμβούλους στη Συρία.

Το Ιράν θα παράσχει στρατιωτικούς συμβούλους στη Συρία όσο χρειάζεται για να στηρίξει τις δυνάμεις του Προέδρου Bashar al Assad, ανέφερε ανώτατος διοικητής των Ιρανικών Επαναστατικών Φρουρών την Τρίτη, όπως λέει.

Το Ιράν έχει παράσχει στρατιωτική υποστήριξη στις δυνάμεις του Assad τουλάχιστον από το 2012, αλλά αρχικά δεν σχολίασε δημοσίως τον ρόλο του. Ωστόσο, καθώς αυξήθηκε η στρατιωτική υποστήριξη και αυξήθηκαν επίσης τα ιρανικά θύματα.

“Η συμβουλευτική βοήθεια δεν είναι μόνο στον τομέα του σχεδιασμού, αλλά και στις τεχνικές και στην τακτική”, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Fars Mohammad Pakpour, επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων της Επαναστατικής Φρουράς. “Και εξαιτίας αυτού οι δυνάμεις πρέπει να είναι παρόντες στο πεδίο της μάχης”.

«Θα συνεχίσουμε τη συμβουλευτική μας βοήθεια όσο χρειάζονται οι Σύριοι», πρόσθεσε.

Ένας ιρανός αξιωματούχος είπε στα τέλη του περασμένου έτους ότι περισσότεροι από 1.000 Ιρανοί σκοτώθηκαν στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας. Αυτοι οι 1000 και, περιλαμβάνουν μια χούφτα ανώτερους διοικητές των Επαναστατικών Φρουρών, σύμφωνα με ιρανικές εκθέσεις των ΜΜΕ.

Το Ιράν βοήθησε να εκπαιδεύσει και να οργανώσει χιλιάδες μαχητές σιϊτικών στρατιωτικών από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν στη συριακή διαμάχη. Οι μαχητές από τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου συνεργάζονται επίσης στενά με ιρανούς στρατιωτικούς διοικητές στη Συρία.

Ο Pakpour δήλωσε ότι οι δυνάμεις της Επαναστατικής Φρουράς ήταν στη Συρία για να βοηθήσουν τις δυνάμεις Quds, το τμήμα των Φρουρών που ήταν υπεύθυνο για επιχειρήσεις εκτός των συνόρων του Ιράν.

“Υπάρχει στενός συντονισμός μεταξύ του συριακού στρατού και των συμβούλων των Επαναστατικών Φρουρών”, ανέφερε ο Pakpour.

Το Ιράν και η Ρωσία είναι οι κύριοι σύμμαχοι του Assad στη σύγκρουση, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και άλλα αραβικά κράτη του Κόλπου υποστηρίζουν ομάδες αντιπολίτευσης που προσπαθούν να τον ανατρέψουν. Η παρέμβαση της Ρωσίας στη σύγκρουση έχει ανατρέψει σημαντικά την κατάσταση και έχει δυναμώσεο την κυβέρνηση Άσαντ έναντι των τρομοκρατών!