ΥΕΜΕΝΗ- ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΝ!


ΥΕΜΕΝΗ- ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΝ!ΥΕΜΕΝΗ- ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΝ!

Η Ουάσιγκτον Ποστ αναφέρει επιτέλους κάτι που ήταν χρόνια  γνωστό σε πολλούς!
Al-Qaida leader says group fought alongside US-backed forces

“Ο ηγέτης του παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στην Υεμένη δήλωσε ότι οι μαχητές του πολέμησαν συχνά μαζί με τις κυβερνητικές παρατάξεις της Υεμένης – παρατηρήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αμηχανία στον υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ συνασπισμό που αγωνίζεται εναντίον των σιιτικών ανταρτών της φτωχής αραβικής χώρας.

“Επιπλέον, ορισμένοι από τους συνεργάτες του Hadi έχουν κυρωθεί από την κυβέρνησή μας για τις συνδέσεις τους με την Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP).

Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Έχουν υπάρξει αναφορές συμπαιγνίας μεταξύ των δυνάμεων που υποστηρίζονται από το συνασπισμό και την AQAP εδώ και χρόνια και ο συνασπισμός δεν το έχει μυστικό ότι η προτεραιότητά του στην Υεμένη είναι καταπολεμά τους Χούθι και τους συμμάχους τους.

Οι Σαουδάραβες προσπάθησαν να γυρίσουν τον πόλεμό τους ως αγώνα ενάντια στο Ιράν.

Ο συνασπισμός δεν έχει ενοχληθεί από προηγούμενες αποδείξεις ότι το AQAP είναι στο πλευρό του σε αυτόν τον πόλεμο και δεν θα στενοχωρηθεί από περισσότερες αποδείξεις που δείχνουν το ίδιο πράγμα.

Προφανώς δεν τους νοιάζει αν βρεθού νμαζί με τζιχαντιστές και ίσως υποθέσουν ότι η Ουάσιγκτον δεν θα τους κρατήσει ποτέ υπόλογους για αυτή τη συμπεριφορά.
Αυτό θα έπρέπε να εμποδίζει τους πολιτικούς και από τα δύο Αμερικανικά κόμματα που υποστήριζουν την άγρια ​​παρέμβαση της Σαουδικής Αραβίας, αλλά ίσα ίσα συνεχίζουν να πράτουν τα ίδια.