Η Αίγυπτος αποκλείει κλήσεις σε εφαρμογές κοινωνικών μέσων


Η Αίγυπτος αποκλείει κλήσεις σε εφαρμογές κοινωνικών μέσωνΗ Αίγυπτος αποκλείει κλήσεις σε εφαρμογές κοινωνικών μέσων
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ MIDDLE EAST REPORT

Η Αίγυπτος διέκοψε τις κλήσεις μέσω των εφαρμογών κοινωνικών μέσων όπως το FaceTime, το Viber, το Skype, το Facebook Messenger και το Whatsapp τον Απρίλιο, αναφέρει ο Nextgov.

Σύμφωνα με τον νόμο έκτακτης ανάγκης, οι αιγυπτιακές αρχές μπορούν να παρακολουθούν τις προσωπικές επικοινωνίες χωρίς δικαστική εποπτεία. Στις αρχές Απριλίου ένας δικηγόρος από την Αλεξάνδρεια καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα ετών και του απαγορεύθηκε η χρήση του διαδικτύου για θέσεις στο Facebook που θεωρούνται ως υποτιμητικές και ύποτπες έναντι του προέδρου. Ο Αλ Σίσι δεν παίζει και πολύ καλά κάνει!

Στα τέλη Απριλίου, τα δίκτυα 3G και τα κινητά τηλέφωνα έκλεισαν για ώρες στη Χερσόνησο του Σινά μετά την έναρξη μιας επίθεσης στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης, ενώ οι υπηρεσίες ασφαλείας αναζητούσαν αντάρτες.

Η Εθνική Ρυθμιστική Αρχή Τηλεπικοινωνιών αρνήθηκε να διαταράξει τις υπηρεσίες: “Δεν υπάρχει καμία αλήθεια στις φήμες που κυκλοφορούν”.

Η Αίγυπτος δεν είναι ξένη προς τον αποκλεισμό της δραστηριότητας στο Διαδίκτυο. Πέρυσι η Αίγυπτος μπλοκάρε το κρυπτογραφημένο σήμα της εφαρμογής. Κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 2011, ο αντινεοταξίτης Μουμπάρακ έκλεισε το διαδίκτυο έτσι ώστε οι “αυθόρμητοι” επαναστάτες του George Soros να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Twitter και το Facebook και να οργανώσουν τα σημεία συνάντησης.