Τα Αμερικάνικα στρατεύματα δε θα φύγουν ποτέ απο Ιράκ και Αφγανιστάν ακόμα και μετά τη διάλυση του ISIS δηλώνουν οι ιμπεριαλιστές Αμερικανοί!


Τα Αμερικάνικα στρατεύματα δε θα φύγουν ποτέ απο Ιράκ και Αφγανιστάν ακόμα και μετά τη διάλυση του ISIS δηλώνουν οι ιμπεριαλιστές Αμερικανοί!2Τα Αμερικάνικα στρατεύματα δε θα φύγουν ποτέ απο Ιράκ και Αφγανιστάν ακόμα και μετά τη διάλυση του ISIS δηλώνουν οι ιμπεριαλιστές Αμερικανοί!

GROTHIA.GR: ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ!
ΠΗΓΗ ΑΠΟ RUSSIA INSIDER ΚΑΙ SPUTNKIK

Υποτίθεται ότι απο τη στιγμή που οι 20.000 επιπλέον στρατιώτες που διέταξε ο Μπους στο Ιράκ για ένα χρόνο είχαν ηρεμήσει την κατάσταση,  οι ΗΠΑ θα μπορούσαν τώρα να διακηρύξουν νίκη και να αποσυρθούν σταδιακά από τη χώρα.

Στην πραγματικότητα τα επιπλέον στρατεύματα δεν είχαν κάνει τίποτα. Αυτό που πραγματικά συνέβη ήταν ότι οι ΗΠΑ – όπως είχαν κάνει σε πολλούς από τους πολέμους τους – τελικά δέχτηκαν μια συμφωνία που θα μπορούσε να είχε όλα. Οι ΗΠΑ δέχτηκαν τον τοπικό εξεγερτικό έλεγχο των σουνιτικών περιοχών και αυτοί με τη σειρά τους εκτόπισαν -φυγάδευσαν ξένους μαχητές και την Αλ Κάιντα προς το Ιράκ.
Το Πεντάγωνο θέλει μια νέα έξαρση στο Αφγανιστάν, αλλά αυτή τη φορά δεν θέλουν καν να υποσχεθούν ότι θα υπάρξει ορατή πρόοδος σύντομα.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο και τον McMaster, ναι αυτή είναι μια έγκυρη εναλλακτική λύση. Αποστέλλοντας οποιεσδήποτε “αυθαίρετες” προθεσμίες το Πεντάγωνο λένε ακριβώς αυτό – είναι πρόθυμοι να παραμείνουν για πάντα “αν χρειαστεί”.

Αυτό όμως απλά σημαίνει ότι δεν έχουν καμιά ένδειξη για το πώς να “κερδίσουν” ή απλά δεν θέλουν να κερδίσουν;

Αμερικανοί και ιρακινοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι συζητούν τη δυνατότητα διατήρησης σημαντικού αριθμού αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, ακόμη και μετά την νίκη της Ντάσε.

Οι ΗΠΑ έχουν διατηρήσει ισχυρή στρατιωτική παρουσία σε χώρες της Μέσης Ανατολής εδώ και χρόνια και η διοίκηση του Trump δεν φαίνεται να αναστρέφει την τάση αυτή.

Υπάρχει μια «γενική κατανόηση και από τις δύο πλευρές ότι θα ήταν στα μακροπρόθεσμα συμφέροντα» της Ουάσινγκτον και της Βαγδάτης να διατηρήσουν μια «συνεχή παρουσία» στα σύνορα του Ιράκ, είπε ένας αξιωματούχος των Η.Π.Α.