Οι τζιχαντιστές σκοτώνουν με σφαίρες made in USA!


Οι τζιχαντιστές σκοτώνουν με σφαίρες made in USA!

Οι τζιχαντιστές σκοτώνουν με σφαίρες made in USA!Οι τζιχαντιστές σκοτώνουν με σφαίρες made in USA!
Σφαίρες από τις ΗΠΑ  χρησιμοποιούν οι μαχητές του Ισλαμικού ΚράτουςΤη στιγμή που οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις επιδρομές τους κατά θέσεων τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ενώ οι εξτρεμιστές περικυκλώνουν το Κομπάνι, έκθεση αποκαλύπτει πως τα πυρομαχικά που χρησιμοποιούν οι άνδρες του ΙΚ είναι… made in USA.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση The Conflict Armament Research (CAR) που έχει έδρα στη Μεγάλη Βρετανία, οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν σφαίρες που έχουν κατασκευαστεί στις ΗΠΑ.

Η ανάλυση των φυσιγγίων που κατασχέθηκαν σε Συρία και Ιράκ έδειξε πως προέρχονται από την Αμερική, τα οποία είναι κατασκευής 1945 έως και το 2014.

Η οργάνωση ανέλυσε περίπου 1.700 φυσίγγια που συγκέντρωσε τους περασμένους Ιούλιο και Αύγουστο, σε συνεργασία με τους Κούρδους μαχητές Πεσμεργκά.

Όπως επισημαίνει η έκθεση οι περισσότερες από τις σφαίρες που έχουν κατασκευαστεί στις ΗΠΑ είχαν σταλεί από την αμερικανική κυβέρνηση στο Ιράκ για την ενίσχυση του στρατού ώστε να ανατραπεί ο Σαντάμ Χουσείν.

Λέγεται, λοιπόν, πως πέρασαν στα χέρια των τζιχαντιστών όταν κατέλαβαν αποθήκες με πυρομαχικά που εγκαταλείφθηκαν από τις ιρακινές δυνάμεις.

protothema.gr

http://www.apocalypsejohn.com/2014/10/oi-tzixantistes-skotwnoun-sfaires-made-in-usa.html