Αμερικανός Γερουσιαστής: Δεν νοιάζονται για την ISIS, τον Άσαντ θέλουν να χτυπήσουν!


Αμερικανός Γερουσιαστής: Δεν νοιάζονται για την ISIS, τον Άσαντ θέλουν να χτυπήσουν!

Αμερικανός Γερουσιαστής: Δεν νοιάζονται για την ISIS, τον Άσαντ θέλουν να χτυπήσουν!Αμερικανός Γερουσιαστής: Δεν νοιάζονται για την ISIS, τον Άσαντ θέλουν να χτυπήσουν!
«Πυρά» εναντίον της κυβέρνησης Ομπάμα εξαπέλυσε ο Γερουσιαστής του Κεντάκι, Rand Paul, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Πενταγώνου ότι κάθε χρόνο θα εκπαιδεύει 5.000 Σύρους «μετριοπαθείς αντάρτες» στα πλαίσια του αμερικανικού σχεδίου καταπολέμησης της ISIS. Το να εξοπλίζεις τους «αντάρτες» είναι το ίδιο με το να δίνεις τα όπλα στους ισλαμιστές δολοφόνους της ISIS, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι λάθος να τους εξοπλίζουμε. Τα περισσότερα από τα όπλα που έχουμε παραδώσει στους λεγόμενους μετριοπαθείς αντάρτες έχουν καταλήξει στα χέρια της ISIS, είτε επειδή η ISIS πολύ απλά τους τα παίρνει, είτε επειδή αυτοί της τα δίνουν, είτε επειδή εμείς κατά λάθος τα έχουμε δώσει από μόνοι μας στους εξτρεμιστές», δήλωσε ο Paul, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό CBS.

Σχολιάζοντας το πλάνο για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των ανταρτών στη Συρία, το οποίο σύμφωνα με το Πεντάγωνο αναμένεται να κοστίσει 500 εκατ. δολάρια, ο Paul τόνισε ότι μπορεί το Ιράν, η Τουρκία και η Συρία να έχουν επικεντρωθεί στην καταπολέμηση της ISIS, όμως οι αντάρτες έχουν άλλους στόχους.

«Μία σημαντική πληροφορία που ήρθε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα είναι το γεγονός ότι κάποιοι από τους αποκαλούμενους μετριοπαθείς αντάρτες έχουν ήδη υπογράψει κατάπαυση του πυρός με την ISIS», πρόσθεσε ο Γερουσιαστής. «Επομένως, ο πραγματικός τους εχθρός είναι ο Άσαντ. Δεν τους νοιάζει τι κάνει η ISIS».

Είναι πλέον ευρύτατα γνωστό ότι οι ΗΠΑ εδώ και τρία χρόνια χρηματοδοτούν και υποστηρίζουν τους αντάρτες στη Λιβύη και τη Συρία. Μάλιστα, οι ίδιοι εξτρεμιστές που ανέτρεψαν τον Καντάφι στη Λιβύη μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στη Συρία από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Οι ίδιες τρομοκράτες δηλαδή που σκότωσαν αμερικανικά και νατοϊκά στρατεύματα στο Ιράκ έχουν στηριχθεί σε όλη τη «διαδρομή» τους από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.

Οι τζιχαντιστές της ISIS είχαν ήδη διεισδύσει σε αυτές τις ομάδες των «ανταρτών» και η κυβέρνηση των ΗΠΑ το γνώριζε τόσο από τις δικές της όσο και από ξένες μυστικές υπηρεσίες. Όπως ο καρκίνος, η ισλαμιστική δολοφονική οργάνωση μεγάλωσε και τελικά «απορρόφησε» τους δήθεν επαναστάτες που αγωνίζονται ενάντια στην κυβέρνηση της Συρίας.

«Ήμουν σταθερά αντίθετος στην παρέμβαση της Κλίντον και του Ομπάμα τόσο στη Λιβύη, όσο και στη Συρία, καθώς πιστεύω ότι συνέβαλαν στη δημιουργία της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε τώρα με την ISIS», συμπλήρωσε ο Paul.

«Αν είχαμε βομβαρδίσει τη Συρία – όπως ήθελαν ο Ομπάμα και η Κλίντον- τότε η ISIS θα ήταν σήμερα στη Δαμασκό», είπε.