Οι ΗΠΑ προκαλούν και λένε: Θα πετάμε όπου θέλουμε στη Συρία


Οι ΗΠΑ προκαλούν και λένε: Θα πετάμε όπου θέλουμε στη ΣυρίαΟι ΗΠΑ προκαλούν και λένε: Θα πετάμε όπου θέλουμε στη Συρία

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ GOOGLE RESEARCH

Ουάσιγκτον, Πεντάγωνο. Οι ΗΠΑ απάντησαν στη δημιουργία «νεκρών ζωνών»της Ρωσίας στη Συρία υποδεικνύοντας ότι οι ΗΠΑ θα πετούν “οπουδήποτε θέλουν” και “όποτε το θέλουν” σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Πενταγώνου.

Οι δυνάμεις των Συνασπισμών με επικεφαλής τις ΗΠΑ θα χτυπήσουν οπουδήποτε στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων των ζωνών ασφαλείας που έχουν δημιουργήσει η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν, ανέφεραν σε ρωσικές εκθέσεις πρακτορείων ειδήσεων επικαλούμενοι έναν εκπρόσωπο του Πενταγώνου.

Νωρίτερα, η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν υπέγραψαν μνημόνιο για τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας στη Συρία. Σύμφωνα με το μνημόνιο, θα δημιουργηθούν σημεία ελέγχου και κέντρα παρατήρησης κατά μήκος των συνόρων αυτών των ζωνών ασφαλείας. Οι ζώνες αποκλείουν τα αεροσκάφη από εχθρική δράση.

Όταν απαντά στο ερώτημα αν ο συνασπισμός θα σταματήσει τις πτήσεις πάνω από αυτές τις ζώνες ασφαλείας, ο αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι ο συνασπισμός θα συνεχίσει τις εργασίες του ως συνήθως, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα σχέδια της Ρωσίας να τερματίσει τις αεροπορικές επιθέσεις στην περιοχή.

“Ο Συνασπισμός θα συνεχίσει να χτυπήσει το ISIS (ΧΑΧΑ ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ, ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΝΟΟΥΣΕ),”, δήλωσε ο αξιωματούχος, απαντώντας στο ερώτημα εάν οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να σταματήσουν τις πτήσεις πάνω από αυτές τις ζώνες ασφαλείας στη Συρία.

Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν επίσης ότι οι πτήσεις των αεροσκαφών του Συνασπισμού δεν θα επιτρέπονται στις ζώνες ασφαλείας.

“Οι πτήσεις του αεροσκάφους του Συνασπισμού στις ζώνες της κλιμάκωσης της Συρίας δεν θα επιτραπούν, καθώς οι χώρες που εγγυώνται (Ρωσία, Τουρκία και Ιράν) θα παρακολουθούν στενά όλες τις δραστηριότητες σε αυτές τις περιοχές”, δήλωσε ο Alexander Lavrentyev, ο ειδικός του Ρώσου Προέδρου Απεσταλμένος και ρώσος διαπραγματευτής για τη Συρία στην Αστάνα