Ο Soros προσπαθεί να ξεκινήσει προεκλογικές αναταραχές στο Ιραν όπως έκανε μετεκλογικά το 2009!


Ο Soros προσπαθεί να ξεκινήσει προεκλογικές αναταραχές στο Ιραν όπως έκανε μετεκλογικά το 2009!Ο Soros προσπαθεί να ξεκινήσει προεκλογικές αναταραχές στο Ιραν όπως έκανε μετεκλογικά το 2009!

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ RT
Ο ηγέτης του Ιράν Ayatollah Khamenei προειδοποίησε ότι οποιοσδήποτε παρεμβαίνει στις επερχόμενες εκλογές θα αντιμετωπιστεί σκληρά, εν μέσω αναφορών σε βανδαλισμούς των γραφείων εκστρατείας του σημερινού προέδρου της χώρας, Χασάν Ρουχάνι.
“Όσοι ενεργούν ενάντια στην ασφάλεια της χώρας θα λάβουν σίγουρα ένα χαστούκι στο πρόσωπο”, δήλωσε ο Χαμενεΐ.

“Η ασφάλεια της χώρας είναι πολύ σημαντική. Η ασφάλεια της χώρας πρέπει να προστατεύεται πλήρως κατά τη διάρκεια των εκλογών “, ανέφερε. “Όποιος παραβιάζει αυτό, πρέπει να ξέρει ότι θα τιμωρηθεί σίγουρα!”, Δήλωσε ο Χαμενεΐ, μιλώντας στην τελετή αποφοίτησης για τη δύναμη του Ιρανού Φρουρίου Επαναστατικής Φύσης την Τετάρτη.

Ένα γραφείο καμπάνιας Rouhani στην Τεχεράνη δέχτηκε επίθεση σήμερα το μεσημέρι, λέει η Ilna, λίγες ημέρες μετά από παρόμοια επίθεση σε ένα από τα άλλα γραφεία του.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένα από τα γραφεία εκστρατείας της Ρουχάνι στην Τεχεράνη δέχτηκε επίθεση και στο παρελθόν στόχευαν και άλλα γραφεία.

Οι Ιρανοί θα ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές στις 19 Μαΐου, επιλέγοντας ανάμεσα σε πέντε υποψηφίους, μεταξύ των οποίων ο τωρινός πρόεδρος Ρουχάνι και ο σκληροπυρηνικός Εμπραχίμ Ράις. Παρόλο που ο Ρουχάι κέρδισε με μεγάλο περιθώριο το 2013, ο Ράιζι φημολογείται ότι έχει την υποστήριξη του Χαμενεΐ (Αγιατολάχ-ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιραν).

Σε περίπτωση που κανένας από τους υποψηφίους δεν κερδίσει το 50 τοις εκατό των ψήφων, θα υπάρξει δεύτερος γύρος εκλογών την επόμενη εβδομάδα.

iran-katigori-ton-soros-oti-prospathi-na-xekinisi-proeklogikesΟ Χαμενεί φάνηκε να αναφέρει τον Τζορτζ Σόρος στην ομιλία του, παραπέμποντας σε έναν «κακό -ΑμερικανοΣιωνιστή πολυεκατομμυριούχο» που ισχυριζόταν ότι μπορούσε να επηρεάσει τις υποθέσεις των κυρίαρχων εθνών.

Ο ανώτατος ηγέτης συνέχισε να λέει ότι ο πολυεκατομμυριούχος «Ήταν αρκετά ηλίθιος για να εξετάσει το ενδεχόμενο να επηρεάσει την Ισλαμική Δημοκρατία το 2009. Έπεσε σε ένα ισχυρό και ισχυρό τείχος εθνικής θέλησης και αποφασιστικότητας».

Οι αμφισβητούμενες εκλογές του Ιραν το 2009 προκάλεσαν αναταραχές μετά την επανεκλογή του αντι-σιωνιστή προέδρου Mahmoud Ahmadinejad. Κατά τη διάρκεια των εκλογών, οι σκληροπυρηνικοί ανησυχούσαν ότι ο Σόρος εργάστηκε για να επηρεάσει τις εκλογές.

Οι μετεκλογικές ταραχές στο Ιράν εκδηλώθηκαν μετά τις τοπικές προεδρικές εκλογές του 2009 ως αιματηρές διαδηλώσεις, με μεγάλη μερίδα του ιρανικού λαού να διαμαρτύρεται στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις διεθνώς για υπόνοιες εκλογικής απάτης, υποστηρίζοντας τον υποψήφιο Μιρ-Χουσεΐν Μουσάβι.

Το 2007, το Ιράν συνέλαβε και διερεύνησε τον Χέλεχ Εσφαντιάρι, ακαδημαϊκό που συνδέθηκε με το Ινστιτούτο Ανοιχτής Κοινωνίας του Σόρος. Οι Ιρανοί τoν κατηγόρησαν ότι σχεδίαζε να προσελκύσει ιρανούς μεταρρυθμιστές και αντιφρονούντες σε ένα δίκτυο που στοχεύει στην επινόηση μιας μη βίαιης ανατροπής της ισλαμικής κυβέρνησης.

Το υπουργείο είπε ότι το ίδρυμα «έπαιξε βασικό ρόλο στις πολύχρωμες επαναστάσεις των πρώην σοβιετικών δημοκρατίών τα τελευταία χρόνια» και το 2009 στόχευε στην ανατροπή της κυβέρνησης του Ιράν.

“Στις πρωτοβάθμιες ανακρίσεις, επανέλαβε ότι το Ίδρυμα Σόρος έχει δημιουργήσει ένα ανεπίσημο δίκτυο με δυνατότητες μελλοντικής ευρύτερης επέκτασης, ο κύριος στόχος του οποίου είναι η ανατροπή της κυβέρνησης”, ανέφερε.

Επίσης το 2008 επι προεδρίας του τεράστιου αντι-σιωνιστή Μαχμουντ Αχμαντινετζαν,το υπουργείο Πληροφοριών του Ιράν εξέδωσε διάταγμα που απαγόρευσε σε περίπου εξήντα οργανισμούς από τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Ινστιτούτου Ανοικτής Κοινωνίας του Σόρος!