Άσαντ: Η σκηνοθετημένη χημική επίθεση στο Idlib ήταν μια «κάλυψη για αμερικανική παρέμβαση στη Συρία»


Άσαντ: Η σκηνοθετημένη χημική επίθεση στο Idlib ήταν μια «κάλυψη για αμερικανική παρέμβαση στη Συρία»Άσαντ: Η σκηνοθετημένη χημική επίθεση στο Idlib ήταν μια «κάλυψη για αμερικανική παρέμβαση στη Συρία»
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ SPUTNIK
Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ, χαρακτήρισε τη χημική επίθεση Idlib στη Συρία “κάλυψη για την αμερικανική παρέμβαση” στη χώρα, την οποία ο πρόεδρος Donald Trump σκόπευε να χρησιμοποιήσει για να λάβει στήριξη απο το κατεστημένο της χώρας.

“Η χημική επίθεση στο Χαν Σέιχουν στην επαρχία Idlib της Συρίας αποτελεί μέρος μιας εκστρατείας για τη δαιμονοποίηση των αρχών της χώρας και κάλυψης της αμερικανικής παρέμβασης στη Συρία”, δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Ασάντ σε συνέντευξή του στο κανάλι ONT της Λευκορωσίας την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της Συρίας πρόσθεσε ότι η χημική επίθεση ήταν επίσης «κάλυψη της αμερικανικής παρέμβασης στη Συρία» καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπμ αντιμετώπιζε συγκρούσεις εντός της διοίκησής του καθώς και με άλλες δυνάμεις, λόμπι, μέσα ενημέρωσης και επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Έτσι κάνοντας αυτό, ήθελε να παρουσιάσει τα διαπιστευτήριά του στις ομάδες αυτές. Το ζήτημα της δήθεν χημικής επίθεσης αποτελεί επίσης αιτιολόγηση αυτής της παρέμβασης”, ανέφερε ο Άσαντ.

Η Ρωσία και το Ιράν παρουσίασαν ένα σχέδιο πρότασης στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) ο οποίος αρνήθηκε να εγκρίνει την έρευνα, διότι θα αποδειχθεί μόνο ένα πράγμα, ότι ήταν ψέματα “, δήλωσε ο Συριακός πρόεδρος.