Σιωνιστόφιλοι Κούρδοι προειδοποιούν πολιτοφυλακή που υποστηρίζεται από το Ιράν


Σιωνιστόφιλοι Κούρδοι προειδοποιούν πολιτοφυλακή που υποστηρίζεται από το ΙράνΣιωνιστόφιλοι Κούρδοι προειδοποιούν πολιτοφυλακή που υποστηρίζεται από το Ιράν
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ www.middleeastmonitor.com

Ένας κουρδος ηγέτης έχει προειδοποιήσει μια πολιτοφυλακή που υποστηρίζεται από το Ιραν να μείνειμακριά από τις περιοχές Yezidi στο Sinjar. Ο Μασούντ Μπαρζάνι κατηγόρησε την ομάδα ότι παραβίασε μια συμφωνία η οποία απορρίπτει οποιαδήποτε παρουσία σιιτών στην κουρδική περιοχή.

Η προειδοποίηση του Barzani αφορούσε την παραστρατιωτική συμμαχία των Λαϊκών Κινητοποίησης (Hashd Al-Shaabi) κατά τη διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχους ασφαλείας και στρατιωτικούς από το Sinjar μετά από εκστρατεία του PMF για τον έλεγχο των χωριών γύρω από την πόλη Yezidi το Σαββατοκύριακο. Κούρδικές πηγές ανέφεραν ότι οι πολιτοφυλακές έκαναν πολιορκία στις περιοχές Yezidi του Tal Qasab και Tal Tal Banat το Σάββατο και την Κυριακή.

Ένας στρατιωτικός αξιωματούχος των Πέσμπεργκα, ο οποίος παρακολούθησε τη συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων του Barzani και Sinjar, δήλωσε στο Rudaw TV ότι η ομάδα των σιιτών είχε αλλάξει τα σχέδιά της επιτίθεται σε κατοικημένες περιοχές του Yezidi και παραβιάζοντας τη συμφωνία μεταξύ Erbil και Βαγδάτης.

Έχει αναφερθεί ότι η πολιτοφυλακή του PMF πάλεψε για να καθαρίσει τους μαχητές της Daesh από την περιοχή για τρεις ημέρες. Μέχρι σήμερα έχει καταλάβει εννέα χωριά τουρκμενικής και αραβικής κατοίκησης και πολιορκούσε δύο συγκροτήματα Yezidi. Οι δυνάμεις του Χαστ ξεκίνησαν τη λειτουργία τους για να ανακαταλάβουν περιοχές δυτικά του Μοσούλ στις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, καθώς ο ιρακινός στρατός ασχολείται με σκληρές μάχες στη δυτικη Μοσούλη.

Ενώ η πολιτοφυλακή του PMF απελευθερώνει πόλεις και χωριά κοντά στη Μοσούλη και κοντά στα συριακά σύνορα, οι Κούρδοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν το Ιράν ότι προκάλεσε την επίθεση των Σιιτών. Η Τεχεράνη, ισχυρίζονται, οτι προσπαθεί να ανοίξει ένα διάδρομο από το βόρειο Ιράκ στη Συρία. Οι μαχητές των Peshmerga που μίλησαν στο Rudaw σημείωσαν ότι υπό το πρίσμα αυτό πρέπει να δούμε την υποστήριξη του Ιράκ για το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).