Ο Τραμπ προσπαθεί να ενώσει Ισραήλ και Σαουδάραβες με την αντι-Ιρανική ρητορική


Ο Τραμπ προσπαθεί να ενώσει Ισραήλ και Σαουδάραβες με την αντι-Ιρανική ρητορικήΟ Τραμπ προσπαθεί να ενώσει Ισραήλ και Σαουδάραβες με την αντι-Ιρανική ρητορική

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ SPUTNIK

Ο Ντόναλντ Τράμπ έφτασε στο Ισραήλ και προσπάθησε να προωθήσει κάποια ενότητα μεταξύ των οικοδεσποτών του και της Σαουδικής Αραβίας, δηλώνοντας ότι μοιράζονται έναν κοινό εχθρό – το Ιράν.

Η οδυνηρή Αποκάλυπτη Τριάδα των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας.
Όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τρούμ έφτασε στο Τελ Αβίβ τη Δευτέρα, τον χαιρέτισε θερμά ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, παρά τη δυσαρέσκεια του Ισραήλ για την τεράστια συμφωνία όπλων που επιτευχθει με τη Σαουδική Αραβία το Σάββατο, ύψους μέχρι 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
“Η Σαουδική Αραβία είναι μια εχθρική χώρα και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η ποιοτική στρατιωτική άκρη του Ισραήλ θα διατηρηθεί”, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Γιούλα Στάινιτς πριν από μια συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου την Κυριακή, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον έπρεπε να έχει συμβουλευθεί το Ισραήλ πριν από τη συμφωνία.

Όταν έφτασε στο Ισραήλ, μετά το διήμερο ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία, ο Τράμπ έσπευσε να προσφέρει στους Ισραηλινούς την αιτιολόγηση για τη συμφωνία.

Σχεδίασε τις συναντήσεις του με ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας και δήλωσε ότι το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία έχουν κοινό στόχο – να αποτρέψουν “την απειλή που θέτει το Ιράν”, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.