Λάβροφ: «Θα σκοτώσουμε τους τρομοκράτες του ISIS οπουδήποτε κι αν βρίσκονται στο έδαφος της Συρίας»


Λάβροφ: «Θα σκοτώσουμε τους τρομοκράτες του ISIS οπουδήποτε κι αν βρίσκονται στο έδαφος της Συρίας»Λάβροφ: «Θα σκοτώσουμε τους τρομοκράτες του ISIS οπουδήποτε κι αν βρίσκονται στο έδαφος της Συρίας»

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ syrianfreepress

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα του θα συνεχίσει να πλήττει τους τρομοκράτες του ISIS και να τους καταστρέφει όπου και αν βρίσκονται στο έδαφος της Συρίας.
Σε συνέντευξη τύπου με τον ομόλογό του από την Ζάμπια, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι οι βάσεις και οι εγκαταστάσεις που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS είναι νόμιμοι στόχοι της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και αυτοί είναι οι στόχοι που πρέπει να βομβαρδίζονται από όλους όσοι ακολουθούν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την επίλυση της κρίσης Συρία.

Επισημαίνει ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έβλεπε τη μετακίνηση μιας συνοδείας για το ISIS που μετακόμισε από την Raqqa προς την Palmyra και την βομβάρδισε, επιβεβαιώνοντας ότι αυτό θα συνεχιστεί σε όλες τις περιπτώσεις όπου η Ρωσία θα βομβαρδίζει οποιαδήποτε συνοδεία του ISIS στο έδαφος της Συρίας.

Ο Ρώσος διπλωμάτης είπε ότι υπάρχουν πολλές διαφορές που δεν μπορούν να αγνοηθούν στο πλαίσιο της αμερικανικής συμμαχίας μεταξύ των Αμερικανών και των Τούρκων, θεωρώντας ότι οι διαφορές πρέπει να συζητηθούν προκειμένου να επιτευχθούν συμφωνίες που πρέπει να βασίζονται στην προτεραιότητα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
Ολοκλήρωσε τη συζήτησή του λέγοντας ότι όλα αυτά τα θέματα θα συζητηθούν ιδιαίτερα στο πλαίσιο των συνομιλιών που θα επαναληφθούν στην Αστάνα.