Η απελευθέρωση του Saif Gaddafi δίνει μεγαλύτερο ρόλο στον στρατηγό Haftar στην επανένωση της Λιβύης


Η απελευθέρωση του Saif Gaddafi δίνει μεγαλύτερο ρόλο στον στρατηγό Haftar στην επανένωση της Λιβύης
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ SPUTNIK

Η απελευθέρωση του Saif Gaddafi δίνει μεγαλύτερο ρόλο στον στρατηγό Haftar στην επανένωση της ΛιβύηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει για την αποκατάσταση της ειρήνης στη Λιβύη!

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης και ο Φιλορώσος παλίος φίλος του Καντάφι, στρατηγός Haftar, συμφώνησαν για εκλογές σε έξι μήνες

 

Ο γιος του δολοφονημένου απο τους μισθοφόρους της μάγισσας Χίλαρι, ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, απελευθερώθηκε από την αιχμαλωσία από τους μαχητές του Αμπού Μπακρ αλ Σίντιτ, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης του φιλοΡώσου ηγέτη Χαφτάρ που εδρεύει στην Ταμπρούκ στην ανατολική Λιβύη. Μιλώντας στον Ράδιο Σπούτνικ, ο ανώτερος ειδικός της Μέσης Ανατολής Ζακ Νέιρα εξήγησε γιατί η απελευθέρωση του Καντάφι μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες για το μέλλον της χώρας.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μια δήλωση από τους μαχητές του Σπούτνικ επιβεβαίωσε ότι ο Saif al-Islam Καντάφι, ο δεύτερος γιος του Μουαμάρ Καντάφι, βγήκε το Σάββατο απο τη φυλακή στη λιβυκή πόλη Ζιντάν. Τζιχαντιστική μαχητική ομάδα τον συνέλαβε πριν από έξι χρόνια, εν μέσω της κατάρρευσης της κυβέρνησης της Λιβύης σε μια επιχείρηση που υποστηρίχθηκε από το ΝΑΤΟ για τον εντοπισμό του πατέρα του. Ο δικηγόρος του Saif επιβεβαίωσε ότι είχε απελευθερωθεί και είπε στον Sputnik ότι ο Καντάφι έχει τη δική του στρατηγική για την επίτευξη εθνικής συμφιλίωσης στη χώρα που έχει πληγεί από εμφύλιο πόλεμο.

Φημολογείται ότι ο Saif μεταφέρθηκε στην περιοχή Tobruk της ανατολικής Λιβύης. Ο ηγέτης πατέρας του είχε προηγουμένως καταδικαστεί σε θάνατο ερήμην από δικαστήριο στην Τρίπολη, το κέντρο της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας που υποστηρίχθηκε από τη Δύση.

Μιλώντας στον Ράδιο Σπούτνικ για τη σημασία της απελευθέρωσης του Saif, ο κ. Jacques Neriah, εμπειρογνώμονας της Μέσης Ανατολής , δήλωσε ότι συνολικά μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε γι αυτό και να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Η απελευθέρωση του Saif Gaddafi δίνει μεγαλύτερο ρόλο στον στρατηγό Haftar στην επανένωση της Λιβύης2«Το γεγονός ότι ο Saif έχει απελευθερωθεί λόγω της λεγόμενης αμνηστίας που δόθηκε από την ανατολική κυβέρνηση με βάση την Tobruk … σημαίνει ότι έχουν αναμφίβολα προσχωρήσει Δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ στο ανατολικό τμήμα της Λιβύης, η οποίασημαίνει μεγαλύτερο ρόλο σε αυτό το τμήμα της Λιβύης στην επανένωση της δημοκρατίας “.

¨Η απελευθέρωσή του είναι πλεονέκτημα στα ανατολικά, και αποτελεί σύμβολο για την φυλετική δομή της Λιβύης”, δήλωσε ο παρατηρητής.
Ερωτηθείς για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο Saif στην εξάλειψη της τρομοκρατίας και στην αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας στη Λιβύη, ο Neriah παραδέχτηκε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο αυτό, αλλά η χώρα πρέπει πρώτα να επανενωθεί.