Το Σιωνιστικό Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο προτρέπει για άμεση σύλληψη του γιου του Καντάφι λίγες μέρες μετά την αποφυλάκιση του!


Το Σιωνιστικό Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο προτρέπει για άμεση σύλληψη του γιου του Καντάφι λίγες μέρες μετά την αποφυλάκιση του!Το Σιωνιστικό Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο προτρέπει για άμεση σύλληψη του γιου του Καντάφι λίγες μέρες μετά την αποφυλάκιση του!
ΠΗΓΗ

Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, το ICC, ζήτησε την Τετάρτη τη σύλληψη και την παράδοση του Saif Gaddafi.

Ο Saif καταζητείται για κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου.

Την Κυριακή, ο δικηγόρος του Saif είπε ότι ο πελάτης του είχε απελευθερωθεί σύμφωνα με νόμο περί αμνηστίας που ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο από τη φυλακή στην ανατολική Λιβυκή πόλη Zintan, όπου είχε πραγματοποιηθεί από το 2011.

Η εισαγγελέας του ΔΠΔ Φάτου Μπενσούντα σε δήλωσή του κάλεσε τη Λιβύη και άλλα κράτη να συλλάβουν τον Σάιφ.

Ο Saif Gaddafi απελευθερώθηκε από μια ένοπλη ομάδα του Zintani – Abu Bakir Al-Sidiq, πριν από μέρες και τα ίχνη του είναι ακόμα άγνωστα.

Ορισμένες αναφορές ανέφεραν επίσης ότι ο Saif Gaddafi μένει με τους θείους του από την πλευρά της μητέρας του στο Tobruk, στην ανατολική Λιβύη.

Ο Σαΐφ χάρηκε από την ανατολική κυβέρνηση σύμφωνα με το νόμο περί αμνηστίας τον περασμένο Απρίλιο.