4.000 επιπλέον αμερικανικά στρατεύματα θα σταλούν στο Αφγανιστάν


4.000 επιπλέον αμερικανικά στρατεύματα θα σταλούν στο Αφγανιστάν4.000 επιπλέον αμερικανικά στρατεύματα θα σταλούν στο Αφγανιστάν
ΠΗΓΗ
Ο υπουργός Άμυνας Jim Mattis αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση περίπου 4.000 αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν. Τα περισσότερα στρατεύματαστο έδαφος θα εκπαιδεύσουν ή θα συμβουλεύσουν τις δυνάμεις του Αφγανιστάν δήθεν.

Το ISIS καταλαμβάνει έδαφος γύρω από το κάστρο του Μπιν Λάντεν, το Τόρα Μπόρα, στο Αφγανιστάν
Το Associated Press ανέφερε την Πέμπτη το βράδυ ότι το Πεντάγωνο θα στείλει σχεδόν 4.000 περισσότερα αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν βάσει πληροφοριών από έναν ανώνυμο υπάλληλο διοίκησης.
Επί του παρόντος στο Αφγανιστάν υπάρχουν περίπου 9.800 αμερικανικά στρατεύματα, τουλάχιστον 2.000 περισσότερα στρατεύματα θεωρούνται προσωρινά, παρόλο που μπορούν να κρατηθούν στο Αφγανιστάν για μήνες.

Το αναφερόμενο σχέδιο για την ανάπτυξη επιπλέον 4.000 στρατευμάτων θα είναι η μεγαλύτερη αύξηση μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Trump.

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διέταξε το 2009 την αύξηση των 30.000 αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, που έφερε συνολικά μέχρι 100.000 στρατεύματα.