Ο Αλί Χαμενεΐι λέει ότι οι μουσουλμάνοι σήμερα είναι υποχρεωμένοι να πολεμήσουν το Ισραήλ.


Ο Αλί Χαμενεΐι λέει ότι οι μουσουλμάνοι σήμερα είναι υποχρεωμένοι να πολεμήσουν το Ισραήλ.Ο Αλί Χαμενεΐι λέει ότι οι μουσουλμάνοι σήμερα είναι υποχρεωμένοι να πολεμήσουν το Ισραήλ.

Ο Αλί Χαμενεΐι λέει ότι οι μουσουλμάνοι σήμερα είναι υποχρεωμένοι να πολεμήσουν το Ισραήλ.
ΠΗΓΗ

Ο ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης Ο Αγιατολάχ Σέγιεντ Αλί Χαμενεΐι λέει ότι οι μουσουλμάνοι σήμερα είναι υποχρεωμένοι να πολεμήσουν το Ισραήλ με όσα μέσα έχουν, καθώς ονομάζει την Παλαιστίνη το κύριο ζήτημα του ισλαμικού κόσμου.

«Σύμφωνα με τη ισλαμική νομολογία, όταν ένας εχθρός αναλαμβάνει μουσουλμανικά εδάφη, η Τζιχάντ υπό οποιαδήποτε μορφή καθίσταται καθήκον όλων», δήλωσε ο ηγέτης στους μουσουλμάνους πρεσβευτές, ιρανούς αξιωματούχους και απλούς ανθρώπους στην Τεχεράνη τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια συνάντησης με την ευκαιρία του Eid al-Fitr.
«Σήμερα ο αγώνας εναντίον του Σιωνιστικού καθεστώτος είναι υποχρεωτικός και απαραίτητος για τους μουσουλμάνους. Γιατί κάποιοι αποφεύγουν αυτό το καθήκον; «πρόσθεσε ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ.Ο ηγέτης μίλησε για τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στην Υεμένη, τη Συρία, το Ιράκ και τη Βόρεια Αφρική, προειδοποιώντας για τον «μεγάλο κίνδυνο να παραδώσει το παλαιστινιακό ζήτημα στη λήθη».

«Η Παλαιστίνη είναι το νούμερο ένα θέμα του ισλαμικού κόσμου, αλλά μερικές ισλαμικές χώρες ενεργούν με τέτοιο τρόπο ώστε να αγνοηθεί και να ξεχαστεί η παλαιστινιακή υπόθεση».Ο Αγιατολάχ Χαμενέι χαρακτήρισε την αδιαφορία ως «το σημαντικότερο πρόβλημα και μια μεγάλη πληγή στο σώμα του ισλαμικού κόσμου» ενόψει των προσπαθειών των εχθρών να ανεβάσουν τις φλόγες των θρησκευτικών, εθνοτικών και εδαφικών συγκρούσεων.«Η διαίρεση και η διαμάχη είναι επιζήμια για το Ισλάμ και την ισλαμική Ummah. Από την άλλη, η εγγύτητα μεταξύ των ισλαμικών χωρών και η αποφυγή της χρήσης βίας μεταξύ τους είναι σύμφωνη με τη θεϊκή σοφία και προς το συμφέρον όλων των ισλαμικών χωρών».