Σύρος στρατηγός αποκαλύπτει το ενδεχόμενο «Ισραηλινό σχέδιο» στη Συρία


Σύρος στρατηγός αποκαλύπτει το ενδεχόμενο «Ισραηλινό σχέδιο» στη ΣυρίαΣύρος στρατηγός αποκαλύπτει το ενδεχόμενο «Ισραηλινό σχέδιο» στη Συρία
ΠΗΓΗ
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε αρκετές επιθέσεις κατά θέσεων του Συριακού Στρατού στα Όρη του Γκολάν.
Πιθανός λόγος για τον οποίο το Ισραήλ έπληξε τη θέση του Συριακού Στρατού στο ύψος του Γκολάν
Την Κυριακή, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) επιτέθηκαν στις θέσεις του Συριακού Στρατού και ένα φορτηγό πυρομαχικών “σε απάντηση σε πολλά συριακά βλήματα” που ξεκίνησαν από τη Συριακή επικράτεια. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο IDF ανέφερε ότι διάφορα βλήματα που ξεκίνησαν από τη συριακή πλευρά έπεσαν στο ελεγχόμενο από το Ισραήλ τμήμα των γηπέδων του Golan, προκαλώντας τραυματισμούς.
Μια πηγή δήλωσε στον Sputnik ότι οι δυνάμεις της Συρίας δέχτηκαν μια τεράστια τρομοκρατική επίθεση στο μέτωπο του Al-Nusra στα υψίπεδα Golan όταν χτυπήθηκαν από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στην περιοχή.

Σε συνέντευξή του με τον Σπούτνικ, ο στρατιωτικός και στρατηγικός εμπειρογνώμονας της Συρίας, κ. Yahia Suleiman, σχολίασε τα περιστατικά.

Ο Σουλεϊμάν πρότεινε ότι, ξεκινώντας επιθέσεις εναντίον συριακών δυνάμεων, το Ισραήλ παίζει στα χέρια τρομοκρατών.

Ο στρατηγός ισχυρίστηκε: “Πολλοί τραυματίες αγωνιστές ταξιδεύουν στο Ισραήλ για θεραπεία, γεγονός το οποίο παραδέχθηκε τόσο οι μαχητές όσο και οι Ισραηλινοί

“Επιπλέον, επιβάλλοντας επίθεση στις δυνάμεις της Συρίας, το Ισραήλ δήλωσε ότι δεν θα εγκαταλείψει τους υποστηρικτές των μαχητών και θα τους προστατέψει περαιτέρω”, υποστήριξε ο Σουλεϊμάν.
Ο στρατηγός μοιράστηκε επίσης τη σκέψη του σχετικά με τους στόχους που μπορεί να επιδιώκει το Ισραήλ με τις στρατιωτικές του δραστηριότητες στα ύψη του Γκολάν.

“Το σχέδιό τους είναι να δημιουργήσουν μια ζώνη ασφαλείας στα Υψίπεδα του Γκολάν, παρόμοια με αυτή που προσπάθησαν να εδραιώσουν στο νότιο Λίβανο, αλλά αυτό το σχέδιο δεν θα λειτουργήσει όπως ακριβώς δεν κατάφεραν να πράξουν αυτό στο Λίβανο”, δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Σουλεϊμάν, η “επιθετικότητα” του Ισραήλ εναντίον της Συρίας είναι “μέρος ενός σχεδίου” για την αποσταθεροποίηση της Συρίας και την αποδυνάμωση των συμμάχων της Δαμασκού.

“Η Δαμασκός δεν ενδιαφέρεται για τον πόλεμο με το Ισραήλ, αλλά δεν σημαίνει ότι ο Συριακός στρατός δεν θα ανταποκριθεί σε αυτή την επιθετικότητα”, κατέληξε.
Το Σάββατο, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε μια επίθεση στις δεξαμενές της κυβέρνησης της Συρίας και στις θέσεις πυροβολικού μετά την πτώση 10 βλημάτων στο ελεγχόμενο από το Ισραήλ τμήμα των υψιπέδων του Γκολάν.
Ένα παρόμοιο περιστατικό πήρε μέρος και στα Γκολάν πριν από μία εβδομάδα. Η πλειονότητα τέτοιων περιστατικών περιγράφεται από τον ισραηλινό στρατό ως τυχαία υπερπήδηση κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και των μαχητικών ομάδων.

Τα υψίπεδα του Γκολάν, διεθνώς αναγνωρισμένα ως συριακό έδαφος, κατασχέθηκαν από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου έξι ημερών το 1967. Το 1981, το ισραηλινό κοινοβούλιο ψήφισε να προσαρτήσει τα δύο τρίτα της περιοχής. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η κατοχή των υψιπέδων του Γκολάν από το Ισραήλ είναι παράνομη, ζητώντας την επιστροφή στη Συρία