Ο Συριακός στρατός απέρριψε τις κατηγορίες για τη χρήση χλωρίου στο προάστιο της Δαμασκού


Ο Συριακός στρατός απέρριψε τις κατηγορίες για τη χρήση χλωρίου στο προάστιο της ΔαμασκούΟ Συριακός στρατός απέρριψε τις κατηγορίες για τη χρήση χλωρίου στο προάστιο της Δαμασκού
ΠΗΓΗ
Η διοίκηση του Συριακού στρατού αντέκρουσε τη δήλωση των μαχητών για την χρησιμοποίηση από τον κυβερνητικό στρατό το χλώριο στο ανατολικό προάστιο της Δαμασκού.

Νωρίτερα, αρκετές από τις αντιπολιτευτικές ιστοσελίδες πληροφόρησης του Διαδικτύου ανέφεραν ότι ως αποτέλεσμα της χρήσης χλωρίου στο Ayn-et-Terme 30 μαχητές δηλητηριάστηκαν .

Ο στρατός αποκάλεσε αυτήν την πληροφορία ψευδή και ανυπόστατη. Στη δήλωση της διοίκησης επισημαίνεται ότι παρόμοιες κατασκευασμένες δηλώσεις τρομοκρατών δεν πρέπει να προκαλούν έκπληξη σε κανέναν επειδή φαίνεται να γίνεται όταν ο Συριακός στρατός διεξάγει επιτυχημένη προσέγγιση και οι τρομοκράτες υποφέρουν από απώλειες.

Η διπλωματική πηγή ανέφερε στο RIA Novosti επίσης ότι οι αξιωματικοί του Κέντρου Συμφιλίωσης στη Συρία δεν επιβεβαίωσαν τη χρήση χημικών όπλων από τα κυβερνητικά στρατεύματα. ‘Το βράδυ της 1ης Ιουλίου στην συνοικία Al-Kabbas, που συνορεύει με τον οικισμό Ayn-et-Term, εργάστηκε η ομάδα αξιωματικών του Κέντρου για την Συμφιλίωση των συγκρουόμενων μερών στο έδαφος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας. Χρήση χημικών όπλων ‘από κυβερνητικά στρατεύματα από αυτή ή τις γειτονικές περιοχές δεν καταγράφηκαν ‘ – ανέφεραν.

Προηγουμένως διπλωματική πηγή ανέφερε στο RIA Novosti ότι οι τρομοκράτες προετοιμάζουν την πρόκληση με τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής στη Deraa. Την πιθανότητα εκτέλεσης των χημικών επιθέσεων δεν αποκλείει επίσης η επίσημη εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωερικών Μαρία Zakharova.
Οι ΗΠΑ δήλωσαν νωρίτερα ότι ο πρόεδρος της Συρίας Bashar al-Assad υποτίθεται ότι προετοιμάζει νέες χημικές επιθέσεις και απείλησαν με μέτρα αντιμετώπισης. Ο τηλεοπτικός σταθμός του CNN [1] αναφερόμενος σε αρκετές ανώνυμες πηγές ανέφερε ότι το Πεντάγωνο προετοίμασε τα πλοία και τα αεροπλάνα για πιθανή επίθεση σε αεροπορική βάση στη Συρία.

Η Δαμασκός απέρριψε τις κατηγορίες. Η Συρία και η Ρωσία δήλωσαν ότι οι εξτρεμιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ‘την γέμιση ‘ για την πιθανή χημική επίθεση που τότε θα φέρει νέες κατηγορίες στην επίσημη Δαμασκό.