Οι ΗΠΑ δημιουργούν βάσεις σε κούρδικες περιοχές για να αποτρέψουν την ήττα των τρομοκρατών απο τον Συριακό στρατό!!


Οι ΗΠΑ δημιουργούν βάσεις σε κούρδικες περιοχές για να αποτρέψουν την ήττα των τρομοκρατών απο τον Συριακό στρατό!!Οι ΗΠΑ δημιουργούν βάσεις σε κούρδικες περιοχές για να αποτρέψουν την ήττα των τρομοκρατών απο τον Συριακό στρατό!!
ΠΗΓΗ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι επί του παρόντος μυστικά, δημιουργώντας μια κατάσταση στην οποία είναι σταθερά εδραιωμένη στην παράνομη κατοχή της συριακής επικράτειας. Οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία, οι οποίες έφθασαν τώρα τις οκτώ, ίσως και εννέα, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ακολουθούν μια ξεχωριστή γραμμή του τι θα είναι η διαμόρφωση των συνόρων μιας καταστραμμένης Συρίας και η δημιουργία ενός Κουρδιστάν. Σε συνδυασμό με την παράνομη κατοχή των υψιπέδων του Γκόλ από το Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν μια σειρά βάσεων που διασχίζουν το Κουρδικό έδαφος τόσο στο Βορρά κοντά στην Ayn al-Arab (Kobane) όσο και στα σύνορα της Τουρκίας καθώς και σε όλη τη νοτιοανατολική Η χώρα στην επικράτεια των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας ελέγχεται απο μια ταξιαρχία μαχητών που απαρτίζεται από κουρδικούς εξτρεμιστές και ισλαμιστές τρομοκράτες.

Ο λόγος για τις αμερικανικές βάσεις δεν είναι τόσο να υποστηρίξουν τις δυνάμεις της SDF στις στρατιωτικές τους εκστρατείες. Σε τελική ανάλυση, το SDF είναι απλώς ένα πλήθος κούρδων και αραβικών τρομοκρατών, οι οποίοι χρησιμοποιούνται και υποστηρίζονται από τη Δύση για να καταστρέψουν και να αποσταθεροποιήσουν τη Συρία. Αντ ‘αυτού, οι δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται σε στρατηγική θέση, ώστε να αποτραπεί η επέλαση του Συριακού στρατού στην επικράτειά της στις βόρειες και νοτιοανατολικές περιοχές της.

 

Οι ΗΠΑ έχουν εγκαταστήσει δύο αεροδρόμια στην Hasaka, ένα αεροδρόμιο στην Qamishli, δύο αεροδρόμια στο al-Malekiyeh (Dirik) και ένα ακόμη αεροδρόμιο στο Tal Abyadh που συνορεύει με την Τουρκία, εκτός από ένα στρατιωτικό κέντρο ομάδων στην πόλη Manbij Βόρειο-ανατολικό Αλέππο .

Τον Μάρτιο του 2016, μια έκθεση του Reuters συζήτησε επίσης το αμερικανικό ίδρυμα στρατιωτικών αεροπορικών βάσεων στη Βορειοανατολική Συρία, στη Χασάκα και στη Βόρεια Συρία, στο Kobani. Και οι δύο περιοχές που ελέγχονται από τις κουρδικές δυνάμεις, τις οποίες διατήρησαν οι ΗΠΑ, και υποστηρίχθηκαν από το Ισραήλ στην προσπάθειά τους για κρατική υπόσταση και ανεξαρτησία από τη Συρία, η οποία αναπόφευκτα συνεπάγεται την προσάρτηση της συριακής επικράτειας.

Η ομοσπονδοποίηση της Συρίας είναι ένα παλαιό σχέδιο του Ισραήλ

Γράφτηκε το 1982, το διάσημο σχέδιο «Γιόνων» του Ισραήλ ζήτησε επίσης την διαίρεση της Συρίας, αποκαλύπτοντας ότι αυτό που σήμερα είναι ένα «Σχέδιο Β» ήταν κάποτε «Σχέδιο Α». Το σχέδιο υπερασπίστηκε την ομοσπονδία της Συρίας ως στρατηγική καταστροφή των Συρίων από τους Ισραηλινούς και τους συμμάχους τους.

Το σχέδιο λειτουργεί σε δύο βασικές εγκαταστάσεις. Για να επιβιώσει, το Ισραήλ πρέπει 1) να γίνει αυτοκρατορική περιφερειακή εξουσία και 2) να επηρεάσει τη διαίρεση ολόκληρης της περιοχής σε μικρά κράτη με τη διάλυση όλων των υπαρχόντων αραβικών κρατών. Τα μικρά εδώ θα εξαρτηθούν από την εθνική ή σεχταριστική σύνθεση κάθε κράτους. Κατά συνέπεια, η Σιωνιστική ελπίδα είναι ότι οι σεχταριστές πολιτείες γίνονται οι δορυφόροι του Ισραήλ και, ειρωνικά, η πηγή της ηθικής νομιμοποίησης.

Το Ισραήλ θέλει να εγκαθιδρύσει ένα Κουρδιστάν, ως σουνο-ιρανικό αντίπαλο στο Σιιτικό Ιράν. Ελπίζουν ότι ένα τέτοιο σουνιτικό κράτος θα εμποδίσει την πρόσβαση του Ιράν στη Συρία και θα εμποδίσει επίσης την αντίδραση του Λιβάνου κατά της ισραηλινής εισβολής. Όλα αυτά περιγράφηκαν στο σχέδιο Yinon του Ισραήλ το οποίο δημοσιεύθηκε το 1982. Το Ισραήλ αποτελεί επέκταση της αμερικανικής επιρροής και ηγεμονίας στην περιοχή, το ισραηλινό λόμπι ασκεί μεγάλη επιρροή στην αμερικανική πολιτική. Η ενίσχυση του Ισραήλ στην περιοχή θα ενισχύσει την επιρροή των ΗΠΑ στην περιοχή, μειώνοντας για άλλη μια φορά τη ρωσική επιρροή και πιέζοντας την πυρηνική ενέργεια σε μια γωνιά. Οι δημοσιογράφοι που δείχνουν μια αίσθηση σύγχυσης σχετικά με το λόγο για τον οποίο η Δύση υποστηρίζει τον κουρδικό επεκτατισμό πρέπει να εξετάσουν αυτό το σημείο.

Τέλος, μια ορισμένη «κουρδική περιοχή» στη Συρία είναι βαθιά ριζωμένη στον εθνοκεντρικό σοβινισμό. Ένα αμερικανικό κράτος που έχει οριστεί αυστηρά για ισπανόφωνους, λευκούς ή μαύρους εθνοτικούς θα ήταν εξωφρενικό να προτείνει και θα θεωρούνταν ρατσιστικό. Αλλά η χρήση της εθνότητας ως μέσου διαίρεσης και κατάκτησης είναι η παλαιότερη και πιο κυνική μορφή του ιμπεριαλισμού. Η Συρία πρέπει να παραμείνει για όλους τους Σύριους, όχι μόνο για μια μειονότητα. Οι φωνές που αντιτίθενται σε αυτό πρέπει να αποθαρρύνονται. Το Συριακό Σύνταγμα θα πρέπει να συνεχίσει να αντιστέκεται σε όλα τα εθνοκεντρικά θρησκευτικά κόμματα. Εάν υπάρξει αλλαγή στο σύνταγμα της Συρίας, πρέπει να αφαιρεθεί η λέξη Αραβική από την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας. Παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Συρίων μιλούν την αραβική γλώσσα, η πλειοψηφία των Συρίων δεν είναι ιστορικά αραβικά. Όλα τα τμήματα της συριακής κοινωνίας πρέπει να αντιμετωπίζονται εξίσου υπό τη σημαία της Συρίας.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ένα κουρδικό κράτος θα έχει τόσο στρατηγικές όσο και οικονομικές νίκες στο έδαφος της Συρίας, καθώς και για τη Χεζμπολάχ και το Ιράν, των οποίων οι γραμμές εφοδιασμού γης θα μειωθούν αποτελεσματικά, μια τεράστια στρατηγική νίκη για το Ισραήλ.

Ένα κουρδικό κράτος θα έχει τόσο στρατηγικές όσο και οικονομικές αντήχες για τη Συρία, καθώς και για τη Χεζμπολάχ και το Ιράν, των οποίων οι γραμμές εφοδιασμού γης θα μειωθούν αποτελεσματικά. Ένα κουρδικό κράτος θα χρησίμευε επίσης για την αναστολή ενός ιρανικού αγωγού.