Ο Συριακός Στρατός εκκενώνει την Ράκα από αμάχους! Ετοιμάζει μεγάλη επίθεση!


Ο Συριακός Στρατός εκκενώνει την Ράκα από αμάχους! Ετοιμάζει μεγάλη επίθεση!Ο Συριακός Στρατός εκκενώνει την Ράκα από αμάχους! Ετοιμάζει μεγάλη επίθεση!
ΠΗΓΗ

Ο συριακός στρατός έχει δημιουργήσει τέσσερις ανθρωπιστικούς διαδρόμους για να εκκενώσει την Raqqa απο αμάχους, δήλωσε μια πηγή στρατού στο Sputnik την Παρασκευή.

ΔΑΜΑΣΚΟΥΣ (Sputnik) – Σύμφωνα με την πηγή, η αναγκαιότητα των διαδρόμων προέκυψε καθώς οι τρομοκράτες της Daesh “άρχισαν να απειλούν τους πολίτες καθώς ο στρατός προσεγγίζει και διεξάγει παράνομες ενέργειες”.

“Ήταν απαραίτητο να ληφθούν μέτρα έκτακτης ανάγκης για να προστατευθούν και να σωθούν οι συμπατριώτες μας. Έχουμε τους ανθρώπους την ευκαιρία να επιστρέψουμε σε μια φυσιολογική ζωή”, ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι οι μαχητές προσπαθούσαν να εμποδίσουν την εκκένωση με την εξόρυξη τοπικών δρόμων και σταυροδρόμων.
Υπάρχει κίνδυνος εξαντλητικής αντιπαράθεσης στη Συρία μετά την ήττα της Daesh στη Raqqa;
Ο συριακός στρατός μαζί με τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και τους συμμάχους ανταρτών διεξάγουν επί του παρόντος επιχειρήσεις στην επαρχία Raqqa.
Από την αρχή της επίθεσης των δυνάμεων της Συριακής Κυβέρνησης στις αρχές Ιουλίου σχετικά με την Raqqa, την de facto πρωτεύουσα της Daesh/ISIS, οι τρομοκράτες της Daesh απεκόπησαν από τις κύριες περιοχές παραγωγής πετρελαίου της επαρχίας.