H Αίγυπτος μπλοκάρει το Ιστότοπο: Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του George Soros


H Αίγυπτος μπλοκάρει το Ιστότοπο: Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του George SorosH Αίγυπτος μπλοκάρει το Ιστότοπο: Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του George Soros

ΠΗΓΗ
Οι αρχές της Αιγύπτου απέκλεισαν την Πέμπτη την πρόσβαση στον ιστότοπο της οργάνωσης Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW), μερικές ώρες μετά τη δημοσιοποίηση μιας προπαγανδιστικής έκθεσής της για δήθεν συστηματικά βασανιστήρια που υφίστανται κρατούμενοι στη χώρα.

«Οι αιγυπτιακές αρχές συνεχίζουν να επιμένουν ότι τα όποια συμβάντα είναι μεμονωμένα περιστατικά εγκλημάτων από επίορκους αστυνομικούς που έδρασαν μόνοι, όμως η έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δείχνει κάτι διαφορετικό» επισήμανε ο Τζο Στορκ, επικεφαλής της διεύθυνσης της HRW για τη Μέση Ανατολή.
Η έκθεση, η οποία τιτλοφορείται «Κάνουμε Παράλογα Πράγματα Εδώ» και βασίστηκε σε μαρτυρίες (ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ..ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΕ 5 ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ) 19 πρώην κρατουμένων και μελών της οικογένειας άλλου ενός, καταγγέλλει ότι οι αιγυπτιακές αρχές κάνουν συστηματική χρήση βασανιστηρίων, προχωρούν σε αυθαίρετες συλλήψεις και είναι υπεύθυνες για πολλές εξαφανίσεις.

Oι αρχές διάλεξαν να αποκλείσουν την πρόσβαση σε μια έκθεση η οποία δημοσιεύθηκε χωρίς καμία απόδειξη απο το σαιτ του Σόρος!

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου απέρριψε την έκθεση της ΜΚΟ του Σόρος, κρίνοντας ότι δυσφημίζει τη χώρα και αγνοεί την πρόοδο που έχει γίνει στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα τελευταία χρόνια.

«Η έκθεση (…) είναι ένα νέο επεισόδιο της σειράς της εσκεμμένης δυσφήμισης από αυτή την οργάνωση, η πολιτικοποιημένη ατζέντα και οι προκαταλήψεις της οποίας είναι πασίγνωστες κι αντανακλούν τα συμφέροντα των οντοτήτων και των χωρών που την υποστηρίζουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής διπλωματίας Άχμεντ Αμπού Ζαΐντ.

H Αίγυπτος μπλοκάρει το Ιστότοπο: Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του George Soros2Η Αίγυπτος είχε αποκλείσει την πρόσβαση σε διάφορους ειδησεογραφικούς ιστότοπους, ανάμεσά τους αυτούς του Al Jazeera και της Huffington Post Arabic, τον Μάιο.
Έκτοτε, η πρόσβαση σε εκατοντάδες άλλους ειδησεογραφικούς προπαγανδιστικούς νεοταξικούς ιστότοπους και ιστολόγια είναι αδύνατη για τους αιγύπτιους χρήστες του διαδικτύου. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη καταμέτρηση της Ένωσης για την Ελευθερία της Σκέψης και της Έκφρασης, μιας ακόμα συστημικής ΜΚΟ η οποία καταγράφει στοιχεία για την πρακτική χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό, ο αριθμός των ιστότοπων στους οποίους η πρόσβαση έχει αποκλειστεί στην Αίγυπτο ανέρχεται πλέον σε 424. (ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΓΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕ ΑΛ ΣΙΣΙ ΑΠΟ ΤΟ GROTHIA.GR)

Δημοσιογράφοι χαρακτηρίζουν την εκστρατεία αυτή εναντίον τους ως ένα βήμα προς την απόλυτη φίμωση όσων μέσων ενημέρωσης δεν πρόσκεινται στην κυβέρνηση. Τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης και οι ειδησεογραφικοί ιστότοποι θεωρείται ότι διαδραμάτισαν ρόλο στο ξέσπασμα της Σιωνιστοκινούμενης εξέγερσης του Αραβικού “χειμώνα” και τελικά την πτώση του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ το 2011 και τον ερχομό του μέγα σφαγέα των χριστιανών , Μόρσι, μέλος  της Μουσουλμανικής αδελφότητας.