Για ακόμα μια φορά το Πεντάγωνο έστειλε όπλα στους Τζιχαντιστές της Συριας!


Για ακόμα μια φορά το Πεντάγωνο έστειλε όπλα στους Τζιχαντιστές της Συριας!Για ακόμα μια φορά το Πεντάγωνο έστειλε όπλα στους Τζιχαντιστές της Συριας!
ΠΗΓΗ

Το Πεντάγωνο φέρεται να αγόρασε όπλα αξίας 71 εκατομμυρίων δολαρίων στη Τσεχία, τη Γεωργία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία και τα έστειλε στη Συρία για να εκπαιδεύσει και να οπλίσει διάφορες ομάδες που αγωνίζονται εναντίον του Συριακού Στρατού, συμπεριλαμβανομένου του ISIS.
Πεντάγωνο – Το Πεντάγωνο τροφοδότησε αντι-κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία με όπλα που αγοράστηκαν στην Τσεχική Δημοκρατία και σε αρκετές άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης σύμφωνα με τους ισχυρισμούς για τις δικές τους ανάγκες του Υπουργείου Άμυνας, ανέφερε το Τσεχικό Κέντρο Διερευνητικής Δημοσιογραφίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κέντρου, που συγκεντρώθηκαν από ανοιχτές πηγές, το Πεντάγωνο αγόρασε στην Τσεχική Δημοκρατία, τη Γεωργία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία άχρηστα όπλα αξίας 71 εκατομμυρίων δολαρίων (μεταξύ των οποίων τουφέκια, βολές εκρηκτικών και κονιάματα AK-47).

Οι εκπρόσωποι του Πενταγώνου δήλωσαν ότι τα πυρομαχικά αγοράζονται για δικές τους ανάγκες, αλλά τα όπλα αποστέλλονται στη Συρία για να εκπαιδεύσουν και να οπλίσουν διάφορες ομάδες που αγωνίζονται εναντίον του Syry Amry, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh/ISIS .
Ένα από τα έγγραφα που απαιτούνται για τη χορήγηση άδειας εξαγωγής όπλων ονομάζεται πιστοποιητικό τελικού χρήστη, το οποίο πρέπει να εγγυάται ότι τα όπλα δεν θα πέσουν σε λάθος χέρια. Σύμφωνα με το Τσεχικό Κέντρο Ερευνών Δημοσιογραφίας, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ παρείχε ψευδείς πληροφορίες για το πιστοποιητικό, υποστηρίζοντας ότι ο χρήστης θα είναι ο αμερικανικός στρατός.

Οι προηγούμενες έρευνες, στις οποίες συμμετείχε και το κέντρο, έδειξαν ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Τσεχικής Δημοκρατίας, ενέκριναν την πώληση όπλων αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ σε ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής , η οποία, στη συνέχεια, φέρεται να μεταφέρει τα όπλα στη Συρία. Αυτές οι πωλήσεις δεν δημοσιοποιήθηκαν ευρέως.