Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακάλυψε Αμερικανικό εξοπλισμό στις περιοχές του ISIS στη Συρία


Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακάλυψε Αμερικανικό εξοπλισμό στις περιοχές του ISIS στη Συρία

ΠΗΓΗ

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει δημοσιεύσει αεροφωτογραφίες από τους τομείς των μαχητών του «ισλαμικού κράτους» * στα βόρεια της πόλης Ντέιρ αλ-Ζορ στη Συρία, στις οποίες είναι σαφώς ορατός ο εξοπλισμός των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, οι εικόνες δημοσιεύτηκαν στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου στο Facebook .

Αεροφωτογραφία των περιοχών ανάπτυξης του ISIL βόρεια της πόλης Deir-ez-Zor, που τραβήχτηκε μεταξύ 8 και 12 Σεπτεμβρίου 2017

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακάλυψε Αμερικανικό εξοπλισμό στις περιοχές του ISIS στη ΣυρίαΣύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, οι υπό τον έλεγχο των αμερικανικών στρατευμάτων » Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDS), με την υποστήριξη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων κινούνται ελεύθερα μέσα από τους πολεμικούς σχητματισμούς του ISIL * κατά μήκος της αριστερής όχθης του ποταμού Ευφράτη προς την κατεύθυνση της Ντέιρ αλ-Ζορ.

Αεροφωτογραφία των περιοχών που που είναι υπό την κατοχή του ISIL βόρεια της πόλης Deyr-ez-Zor, που τραβήτηκε μεταξύ 8 και 12 Σεπτεμβρίου 2017

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακάλυψε Αμερικανικό εξοπλισμό στις περιοχές του ISIS στη Συρία5«Με τη βοήθεια αεροφωτογραφιών, που τραβήχτηκαν κατά την περίοδο από 8 έως 12 Σεπτεμβρίου, 2017 στις περιοχές όπου είναι υπό την κατοχή των ενόπλων ομάδων του ISIL *, καταγράφεται ένας μεγάλος αριθμός οχημάτων των ΗΠΑ όπως τεθωρακισμένα «Hummer», που ανήκουν στην υπηρεσία των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ», – είπε ο το Υπουργείου στο Facebook.

Το υπουργείο άμυνας λέει ότι οι φωτογραφίες δείχνουν σαφώς ότι οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ σταθμεύουν στα οχυρά που είχαν προηγουμένως καταλάβει οι μαχητές του ISIL . Την ίδια στιγμή, γύρω από αυτές τις περιοχές δεν υπάρχουν ίχνη της επίθεσης ή συγκρούσεις με τρομοκράτες ή κρατήρες από τις αεροπορικές επιθέσεις του διεθνούς συνασπισμού.

‘Παρά το γεγονός ότι τα οχυρά των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων βρίσκονται στους τομείς της τρέχουσας ανάπτυξης των αποσπασμάτων του ISIL *, δεν έχουν καν σημάδια συνοδείας μάχης. Αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο ότι όλοι οι Αμερικανοί στρατιώτες που ζουν εκεί αισθάνονται σε περιοχές που κατέχουν τρομοκράτες απόλυτη ασφάλεια », κατέληξε το υπουργείο Άμυνας.

Προς το παρόν, η κοιλάδα του ποταμού Ευφράτη είναι η μόνη μεγάλη περιοχή που ελέγχεται εν μέρει από το ISIL . Τις τελευταίες εβδομάδες, οι στρατιώτες του Συριακού στρατού, με την υποστήριξη του ρωσικών VKS, σημείωσαν σημαντική πρόοδο στην απελευθέρωση του εδάφους από τους τρομοκράτες. Έτσι, στο Deir ez Zor στις 5 Σεπτεμβρίου, ο Συριακός στρατός έσπασε τον αποκλεισμό της πόλης από το ΙSIL *, που διήρκεσε περισσότερο από τρία χρόνια. Οι κυβερνητικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από τη ρωσική αεροπορία, διέσχισαν επίσης τον Ευφράτη στην περιοχή Deir-ez-Zor, για να χτυπήσουν τους μαχητές σε αρκετούς οικισμούς και να αναπτύξουν επίθεση στην ανατολή.
Οι αραβο-κουρδικές δυνάμεις του SDF και του συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών κατακλύζουν το φυλάκιο του ISIL στον Ευφράτη – την πόλη Raqqa.