Κατά της ανεξαρτησίας των Κούρδων και η Χεζμπολάχ!


Κατά της ανεξαρτησίας των Κούρδων και η ΧεζμπολάχΚατά της ανεξαρτησίας των Κούρδων και η Χεζμπολάχ

ΠΗΓΗ
Την αντίθεσή της στο δημοψήφισμα των Κούρδων του Ιράκ για ανεξαρτησία εξέφρασε η λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αυτό θα οδηγήσει σε διαίρεση της Μέσης Ανατολής και νέους πολέμους στην περιοχή.

Σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ η απαιτείται καθολική καταδίκη του Δημοψηφίσματος, ενώ ήδη το αεροδρόμιο του ιρακινού Κουρδιστάν τελεί σε διεθνές εμπάργκο, ενώ Τουρκία και Ιράν έχουν κλείσει τα σύνορα και έχουν συγκεντρώσει στρατεύματα.

“Αυτό το θέμα [το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της περιοχής του Κουρδιστάν] δεν αποτελεί απειλή μόνο για το Ιράκ. Αυτή είναι μια απειλή για ολόκληρη την περιοχή το Ιράν, την Τουρκία και τη Συρία και ολόκληρη την περιοχή όχι μόνο το Ιράκ και αυτές τις τέσσερις χώρες, διότι θα ανοίξει την πόρτα για διχοτόμηση ”

Τόνισε ο ηγέτης της χεσμπολάχ, Νασράλα!

Την αντίθεσή τους στο Δημοψήφισμα και τη στήριξή της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ έχουν εκφράσει ΗΠΑ και Ρωσία, ενώ αποστάσεις έχει πάρει ο ΟΗΕ. Μόνο το Ισραήλ έχει εκφράσει επισήμως τη στήριξή του στη δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους στο βόρειο Ιράκ.