Λίβανος: εξάρθρωση δικτύου πρακτόρων που δούλευαν για τη Μοσάντ, 3 συλλήψεις.


Λίβανος: εξάρθρωση δικτύου πρακτόρων που δούλευαν για τη Μοσάντ,3 συλλήψεις.Λίβανος: εξάρθρωση δικτύου πρακτόρων που δούλευαν για τη Μοσάντ,3 συλλήψεις.
ΠΗΓΗ

To Tμήμα Πληροφοριών της Γενικής Ασφάλειας του Λιβάνου εξάρθρωσε τις τελευταίες ημέρες ένα πυρήνα που αποτελούνταν από 3 λιβενέζους που θεωρούνται ύποπτοι για συνεργασία με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Λιβάνου al-Akbar,αυτός ο πυρήνας ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στη συνοικία Bourj al-Barajneh, στα νότια προάστια της Βηρυτού και στοω Deir Koubel , χωριό του caza de Aley, στο όρος Λίβανος. Ενώ ο εργοδότης της βρίσκεται στο Ισραήλ. Ήταν επιφορτισμένοι να συλλέγουν πληροφορίες για τη λιβανέζικη Αντίσταση, την Hezbollah.

O ένας από τους τρεις συλληφθέντες ο Abbas. S.,ομολόγησε ότι εργαζόταν για λογαριασμό της Mossad.Εργαζόταν ωςκαθηγητής στο σχολείο και είπε ότι ήρθε σ΄επαφή με τους ισραηλινούς για διασκέδαση. Υπολογιστές και άλλος ηλεκτρονικός εξοπλισμός κατασχέθηκε κατά την κατ΄οίκον έρευνα.

Πηγές πληροφορημένες υπογράμμισαν ότι τελευταία πολυάριθμοι πράκτορες για την Mossad συνελήφθηκαν και η πλειοψηφία ανάμεσά τους ήταν επιφορτισμένοι να συλλέγουν πληροφορίες για τα μέλη της Αντίστασης τις θέσεις τους και τα sites τους.