ΡΩΣΙΑ: Το Ιράν τηρεί την πυρηνική συμφωνία! Οι ΗΠΑ ψεύδονται!


ΡΩΣΙΑ: Το Ιράν τηρεί την πυρηνική συμφωνία! Οι ΗΠΑ ψεύδονται!Το Ιράν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του όσον αφορά την πυρηνική συμφωνία, δήλωσε η Matvienko

ΠΗΓΗ

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιένκο μιλάει σε ένα φόρουμ γυναικών βουλευτών στην Αγία Πετρούπολη. 14 Οκτωβρίου 2017
S.-PETERBURG, 14 Οκτωβρίου – RIA Novosti. Η Πρόεδρος του Συμβουλίου Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιένκο δήλωσε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο να μιλήσει για αποτυχία του Ιράν να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του στο πλαίσιο της πυρηνικής συμφωνίας.

‘Αυτή είναι μια τόσο ανησυχητική δήλωση, διότι η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και το κοινό ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης όπως λέγουν συμφωνήθηκε πολύ δύσκολα . Και όταν υπογράφηκε αυτή η συμφωνία, αναγνωρίστηκε σε όλο τον κόσμο ως μια μεγάλη νίκη για τη διεθνή διπλωματία, ‘δήλωσε η Matvienko.
Σύμφωνα με αυτήν, τώρα το Ιράν είναι ‘υπό τον αυστηρό έλεγχο του ΔΟΑΕ’ όσον αφορά την τήρηση των όρων της συμφωνίας αυτής. ‘Ο τελευταίος έλεγχος ήταν τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους και ο ΔΟΑΕ επιβεβαίωσε ότι το Ιράν εκπληρώνει αυστηρά όλες τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τη συμφωνία’, πρόσθεσε.

‘Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν βάσεις για να τεθεί υπό αμφισβήτηση η αποτελεσματικότητα αυτών των ρυθμίσεων, για την αποτελεσματικότητα αυτής της συμφωνίας’ – τόνισε η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.