Η ισραηλινή αεροπορία κατέστρεψε συστοιχία πυραύλων της Συρίας


Η ισραηλινή αεροπορία κατέστρεψε συστοιχία πυραύλων της ΣυρίαςΗ ισραηλινή αεροπορία κατέστρεψε συστοιχία πυραύλων της Συρίας
ΠΗΓΗ

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία επιτέθηκε κατά πυραυλικής συστοιχίας της Συρίας ως απάντηση στην πυροδότηση ισραηλινών αεροσκαφών που πραγματοποιούσαν αναγνώριση στον εναέριο χώρο του Λιβάνου, χωρίς να υπάρξει κάποια απώλεια.

Σύμφωνα με το Ria Novosti, που επικαλείται τον επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του ισραηλινού στρατού, Ιονάθαν Κονκίρις, το πλήγμα ήταν επί των βασικών στοιχείων της συστοιχίας και τώρα είναι ανίκανη για λειτουργία.

Η πυραυλική συστοιχία βρισκόταν περίπου 50 χιλιόμετρα ανατολικά της Δαμασκού και περιείχε αντιαεροπορικούς πυραύλους σοβιετικής κατασκευής τύπου s-200 –sa-5 στην κατάταξη του ΝΑΤΟ.
«Είναι η ίδια συστοιχία που επιτέθηκε σε ισραηλινά αεροπλάνα πριν από μερικούς μήνες», δήλωσε ο Κονκίρις.

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο οι Σύριοι αντιαεροπορικοί πυροβολητές εκτόξευσαν πυραύλους σε ισραηλινό αεροσκάφος, το οποίο δέχθηκε πλήγμα από το συγκρότημα πυραυλικής άμυνας που ονομάζεται ρωσικά “Хец”.

Ο ισραηλινός εκπρόσωπος δήλωσε ότι για την επιθετική αυτή ενέργεια του Ισραήλ, η Ρωσία ενημερώθηκε σε πραγματικό χρόνο ή λίγο πριν από το χτύπημα.

Το περιστατικό συνέβη την παραμονή της επίσκεψης στο Ισραήλ, του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σάιγκου.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού διαβεβαίωσε ότι ο Σάιγκου «θα έχει μια ‘εξαντλητικά λεπτομερή’ ενημέρωση σχετικά με το θέμα».