Ο γιός του ηγέτη των Κούρδων προσκάλεσε το ISIS να επιτεθεί στο Ιράκ για ν΄αποδυναμώσει την Βαγδάτη


Ο γιός του ηγέτη των Κούρδων προσκάλεσε το ISIS να επιτεθεί στο Ιράκ για ν΄αποδυναμώσει την ΒαγδάτηΟ γιός του ηγέτη των Κούρδων προσκάλεσε το ISIS να επιτεθεί στο Ιράκ για ν΄αποδυναμώσει την Βαγδάτη
ΠΗΓΗ
Ο γιος του τ. ιρακινού προέδρου και κούρδου διευθύνοντα Jalal Talabani δημοσιοποίησε ντοκουμέντα- έγγραφα που αποδεικνύουν τη συνεργασία του Massoud Barzani με το Ισραήλ για την αποδυνάμωση της κεντρικής διοίκησης κυβέρνησης της Βαγδάτης.

Ο Bafel Talabani αποκάλυψε σε μια ααποκλειστική συνέντευξη στο France 24, ότι ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν ο Massoud Barzani επωφελήθηκε από την υποστήριξη του Ισράηλ για ν απροσκαλέσει τους τρομοκράτες της Daech στο Ιράκ.
« Υποστηριζόμενος από το Ισραήλ ο Massoud Barzani ζήτησε από τους τρομοκράτες της Daech να πάνε στο Irak και ν΄αποδυναμώσουν την κεντρική διοίκηση-κυβέρνηση της Βαγδάτης κι αυτό για να μπορέσουν να ενισχύσουν οι κούρδοι τον κλοιό τους σε Erbil, Kirkouk », εξήγησε.

Το Ιράκ εδώ και 2 χρόνια πολεμάει την Daech, οργάνωση takfiriste-wahhabite που ωστόσο δεν μπήκε στον κόπο να επιτελέσει ούτε μια επίθεση στα εδάφη του ιρακινού Κουρδιστάν.

Απέχει πολυ από το να είναι μια απλή σύμπτωση αυτή η άρνηση της Daech να κατευθυνθεί προς τα κουρδικά εδάφη και παραμένει ως αίνιγμα χωρίς προς το παρόν ν΄απαντηθεί.

Οι αποκαλύψεις του γιου του νεκρού Jalal Talabani εγείρουν υποθέσεις που κατά το παρελθόν ήταν απίθανες και πολύ περισσότερο καθώς ο Massoud Barzani δεν διοχέτευσε ποτέ μια πειστική απάντηση.

Υπάρχει στ΄αλήθεια μια διασύνδεση μεταξύ τρομοκρατών της Daech eκαι των αρχών του ιρακινού Κουρδιστάν;

Kαθώς ο Massoud Barzani αποφάσισε ν απραγματοπιήσει ένα δημοψήφισμα ανεξαρτησίας μόνο το καθεστώς του Ισραήλ τον υποστήριξε.

Ακόμη κι αν ο Μπαρζανί δεν ζήτησε από τους τρομοκράτες της Daech να έρθουν να κατακτήσουν το Irak τους ζήτησε ν΄αποφύγουν να χτυπήσουν τα εδάφη του ιρακινού Kurdistan.

Το πλάνο του Massoud Barzani προέβλεπε από την μια μεριά την κατοχή του Ιράκ από την Daech κι από την άλλη το σχηματισμό ενός ανεξάρτητου ιρακινού Κουρδιστάν με δημοψήφισμα.