Ο πανίβλακας Trump κατηγόρησε το Ιράν για την εκτόξευση πυραύλου προς τη Σαουδική Αραβία


Ο πανίβλακας Trump κατηγόρησε το Ιράν για την εκτόξευση πυραύλου προς τη Σαουδική ΑραβίαΟ πανίβλακας Trump κατηγόρησε το Ιράν για την εκτόξευση πυραύλου προς τη Σαουδική Αραβία
ΠΗΓΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε το Σάββατο ότι πιστεύει ότι το Ιράν είναι ένοχο για εκτόξευση πυραύλου από την Υεμένη προς τη Σαουδική Αραβία.

‘Κατά τη γνώμη μου, το Ιράν διενήργησε πυραυλική επίθεση στη Σαουδική Αραβία, ξέρετε γι αυτό έτσι; και το σύστημα μας τον κατέρριψε ‘- είπε στους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο στην διαδρομή προς το Τόκιο.

Νωρίτερα το Σάββατο έγινε γνωστό ότι οι αεροπορικές άμυνες της Σαουδικής Αραβίας κατέστρεψαν ένα βαλλιστικό Πύραυλο στο βορειοανατολικό τμήμα του Ριάντ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ξεκίνησε από τους επαναστάτες Houthis από την Υεμένη.

Η στρατιωτική-πολιτική σύγκρουση στην Υεμένη συνεχίζεται από το 2014. Οι προσπάθειες του ΟΗΕ για την οργάνωση της ειρηνευτικής διαδικασίας δεν κατάφεραν να πετύχουν. Στη σύγκρουση, αφενός συμμετέχουν οι επαναστάτες Houthiw από το Σιιτικό κίνημα ‘Ansar Allah’ και οι στρατιωτικοί εκείνοι που είναι πιστοί στον πρώην Πρόεδρο Ali Abdullah Saleh και αφετέρου οι κυβερνητικές δυνάμεις και πολιτοφυλακές πιστές στον Πρόεδρο Abd rabbu Mansour Hadi.