Σύριος πρέσβης στον ΟΗΕ: ”Ο Σιωνισμός είναι όπλο μαζικής καταστροφής”


Σύριος πρέσβης στον ΟΗΕ: ”Ο Σιωνισμός είναι όπλο μαζικής καταστροφής”Σύριος πρέσβης στον ΟΗΕ: ”Ο Σιωνισμός είναι όπλο μαζικής καταστροφής”

Σε μια σύνοδο του ΟΗΕ την Παρασκευή ο πρέσβης της Συρίας στον ΟΗΕ, Μπασάρ αλ Τζαφάρι, κατηγόρησε την Δύση ότι έχει προμηθεύσει το Ισραήλ με πυρηνική τεχνολογία κάνοντας ταυτόχρονα τα στραβά μάτια, ενώ περιέγραψε τον Σιωνισμό ως “όπλο μαζικής καταστροφής” προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Ο Τζαφάρι έκανε τις παρατηρήσεις του σε συνεδρίαση Ειδικής Επιτροπής του ΟΗΕ που ασχολείται με την κατάληψη εδαφών που χαρακτηρίζονται ως «μη αυτοδιοικούμενα εδάφη». Η συνεδρίαση της Παρασκευής αφορούσε εν μέρει τη συζήτηση για την κατοχή από το Ισραήλ των Υψωμάτων του Γκολάν. Στα σχόλιά του ενώπιον του σώματος, ο Τζαφάρι είπε επίσης: «Σε αυτό το σημείο ο καθένας γνωρίζει ότι το Ισραήλ συνεργάζεται με ό, τι έχει απομείνει από την ISIS και το μέτωπο της Αλ Νούσρα».

«Ο Σιωνισμός είναι ένα όπλο μαζικής καταστροφής, ένα χημικό, πυρηνικό και βιολογικό όπλο, καθώς είναι μια βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία που εξαπλώνει τη βία στην περιοχή», είπε ο Τζαφάρι, σύμφωνα με το Συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Τα σχόλια του χαρακτηρίστηκαν ”αντισημιτικά” από Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μαζί με το βίντεο με μέρος της επίμαχης δήλωσης.

Η επιτροπή ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ ενός ψηφίσματος σχετικά με την κατοχή του Συριακού Γκολάν από το Ισραήλ. Το ψήφισμα επιβεβαιώνει ότι αυτή η κατοχή είναι “απαράδεκτη και παραβιάζει τις αρχές του διεθνούς δικαίου”.

Μπορείτε να δείτε όλη την συνεδρίαση και τις πλήρεις δηλώσεις του Σύριου πρέσβη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΗΕ εδώ.