“Περσική άνοιξη”: Σιωνιστική στρατηγική αποσταθεροποίησης του Ιράν


“Περσική άνοιξη”: Σιωνιστική στρατηγική αποσταθεροποίησης του Ιράν“Περσική άνοιξη”: Σιωνιστική στρατηγική αποσταθεροποίησης του Ιράν
ΠΗΓΗ Γ. Λιναρδής

Όπως έχουμε επισημάνει σε αναλύσεις μας, ο συμμοριτοπόλεμος στην Συρία ουσιαστικά έχει τελειώσει και τα κυβερνητικά στρατεύματα του Άσαντ συνεπικουρούμενα από χιλιάδες Ιρανούς πολιτοφύλακες (Φρουροί της Επανάστασης) βρίσκονται πολύ κοντά στα υψώματα του Γκολάν που παρανόμως κατέχει το Ισραήλ, τουτέστιν είναι σε απόσταση αναπνοής από τα βόρεια σύνορα  του Ισραήλ. Είναι τα ίδια σύνορα από τα οποία μπαινόβγαιναν οι ισλαμοσυμμορίτες του ISIS για να αποσταθεροποιήσουν την μη αρεστή στους Σιωνιστές κυβέρνηση της Δαμασκού. Σύμφωνα με το φερέφωνο του βαθέως σιωνιστικού παρακράτους Wall Street Journal οι Ιρανοί πολιτοφύλακες που βρίσκονται στο έδαφος της Συρίας ανέρχονται σε 125.000 και έχουν ως διοικητή τον στρατηγό Σολεϊμάνι που είναι και διοικητής των Ιρανών πολιτοφυλάκων που στρατοπεδεύουν στο Ιράκ.

Ο Σολεϊμάνι συνεργάζεται στενά με τον Άσαντ και τον συριακό στρατό και σε πρόσφατη δήλωση του και αναφερόμενος στις απειλές της ισραηλινής κυβέρνησης εναντίον της χώρας του είπε: «O Νετανιάχου θα πρέπει να καταλάβει ότι οι κανόνες του παιχνιδιού στην Μέση Ανατολή άλλαξαν».

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε τρεις πόλεις της βορειοανατολικής ιρανικής επαρχίας Χορασάν ξέσπασαν διαμαρτυρίες  ενάντια στο αυξανόμενο κόστος διαβίωσης, την ανεργία και την πολιτική της κυβέρνησης του Ιράν στην Μέση Ανατολή. Παρεμπιπτόντως σας πληροφορούμε ότι η μεγάλο μέρος των κατοίκων της εν λόγω επαρχίας είναι σουνίτες Ιρανοί οι οποίοι διάκεινται φιλικά προς τους Σαουδάραβες, εξ άλλου η αντίθεση τους προς την πολιτική της Τεχεράνης για την Μέση Ανατολή σαφέστατα υπογραμμίζει τον σουνιτικό και ιουδαϊκό δάκτυλο σε αυτή την εξέγερση.

Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας συμμετείχαν εκατοντάδες Ιρανοί, ενώ τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό των διαδηλωτών σε χιλιάδες. Μάλιστα πολλά δυτικά ΜΜΕ, αυτά τα γνωστά σε όλους μας που αναμασούν την σιωνιστική προπαγάνδα, άρχισαν να κάνουν περισπούδαστες αναλύσεις περί απαρχής μιας «περσικής άνοιξης», θέλοντας να υπενθυμίσουν την «αραβική άνοιξη» του 2010 και τις υποκινούμενες, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων,  εξεγέρσεις στην Τυνησία, Λιβύη και Συρία.

Οι διαδηλώσεις τις τελευταίες ώρες εντάθηκαν και εξαπλώθηκαν και σε άλλα αστικά κέντρα πλην της επαρχίας Χορασάν, όπως στην ιερή πόλη Γκομ αλλά και στην Τεχεράνη, όπου οι διαμαρτυρόμενοι Ιρανοί πέραν των οικονομικών απαιτήσεων άρχισαν να απαιτούν «αλλαγή καθεστώτος».

Αυτές είναι οι δύο «μαγικές» λέξεις που συνόδευαν όλους τους διαδηλωτές στις βίαιες διαμαρτυρίες τους και κατά την απαρχή της «αραβικής άνοιξης», που πλέον όλοι γνωρίζουμε ότι χρηματοδοτήθηκε από το βαθύ σιωνιστικό κράτος της Ουάσιγκτον και προπαγανδίστηκε από τα σιωνιστικά μέσα ενημέρωσης και τα λεγόμενα κοινωνικά δίκτυα. Ακριβώς όπως συμβαίνει και τώρα στο Ιράν όπου έχουν πάρει «φωτιά» τα Twitter και Facebook με στόχο την δημιουργία αντικαθεστωτικού κλίματος.

Το ερώτημα που προκύπτει βέβαια είναι αν η «περσική άνοιξη», που σαφέστατα είναι ένα σιωνιστικό κατασκεύασμα με σκοπό την αποσταθεροποίηση του Ιράν, θα μπορούσε να ακολουθήσει τα χνάρια της «αραβικής άνοιξης». Αν και είναι ακόμη νωρίς για προβλέψεις, διακινδυνεύουμε να προδικάσουμε ότι η «περσική άνοιξη» θα είναι μια χαμένη υπόθεση για τους εμπνευστές της, καθώς οι διαμαρτυρίες είναι αποκεντρωμένες, χαοτικές, οι διαδηλωτές ολιγάριθμοι και το ιρανικό καθεστώς πολύ σκληρό για να υποκύψει στα σιωνιστικά σχέδια. Όντως οι κανόνες του παιχνιδιού στην Μέση Ανατολή έχουν αλλάξει.