Οι κούρδοι του PYD αμνηστεύουν 120 αρχηγούς της Daesh


Οι κούρδοι του PYD αμνηστεύουν 120 αρχηγούς της DaeshΟι κούρδοι του PYD αμνηστεύουν 120 αρχηγούς της Daesh
ΠΗΓΗ

To κόμμα τη Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) δηλ. το συροκουρδικό αναρχικό κόμμα, έρχεται ν’ αμνηστεύσει 120 εμίρηδες της Daesh και να τους ενσωματώσει στις πολιτοφυλακές της ,τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), αποκάλυψε ο πρέσβης της Ομοσπονδίας της Ρωσίας στον ΟΗΕ ο Vassily Nebenzia.

Καθένας από αυτούς τους εμίρηδες διαθέτει την δική του Ταξιαρχία (Katiba).Μέσα στην πρακτική, αυτή η αμνηστία αφορά επομένως χιλιάδες μαχητές.

Αυτοί οι άνδρες όφειλαν να προστεθούν στη Δύναμη της ασφάλειας των συνόρων που επινοήθηκε από το Brett McGurk και το στρατηγό Joseph Votel . Αλλά στη συνέχεια μιας αντι-διαταγής του Υπ.Άμυνας του Jim Mattis, αυτή η Μονάδα δεν θα συγκροτηθεί.

Από το παρελθόν οι τζιχαντιστές ήταν υποστηριζόμενοι από την Τουρκία ενώ οι (ανεξαρτησιστές) αποσχιστές κούρδοι από το ΝΑΤΟ.Όλοι μάχονταν κατά της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας.Σήμερα αυτοί οι αναρχικοί και αυτοί οι τζιχαντιστές μάχονται μαζί κατά της Τουρκίας που έρχεται από την πλευρά της να στρατολογήσει άλλα παλιά μέλη της Daesh.